Memories
from the past
Everything we know
Welcome to the
World of the
Enigma-disease
2035. 21 év telt el azóta, hogy egy ismeretlen vírus ütötte fel fejét, mely aztán futótűzként terjedt el az egész világon. Az egykoron tündöklő modern társadalmat a földdel tette egyenlővé. Megannyi élőlény vállt szörnnyé, így letaszítva az emberiséget a táplálkozási lánc csúcsáról. A városok elpusztultak, s ismét törvénybe lépett az Ölj, vagy megölnek elv. A kezdeti katasztrófa és pánik után azonban az emberek megtalálták a módját, hogy szembeszálljanak a szörnyetegekkel. A KRC-nek elnevezett kristályból fegyvereket gyártottak, és a vörös szemű gyermekeket bevetve megkezdődött az ellenállás. 2021-re pedig létrejött az első biztonságos város, a Kristályvárosnak elnevezett hely, melyet a KRC-ból épített fallal vettek körül. Az életben maradt emberek nagy része idemenekült, s azóta is viszonylagos békében és biztonságban élnek, miközben mindent megtesznek, hogy visszahódítsák maguknak a földet. A fal azonban nemcsak védelmet nyújtott, hanem teljesen el is szeparálta lakosait a külvilágtól, így még csak nem is sejthetik, hogy a legnagyobb veszély, ami rájuk leselkedik, azt nem az orruk előtt kell majd keresniük...
Belépés
Find a way
Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
Messages
From the world


A Z O L D A L B E Z Á R T
Last activities
in the world
Avada Kedavra - Harry Potter frpg
írta: Vendég
Szer. Jún. 27, 2018 7:29 pm

I.N.F.E.C.T.E.D
írta: Vendég
Szomb. Jún. 02, 2018 12:27 am

Hírek
írta: Consulatus
Csüt. Május 17, 2018 6:25 pm

EOF - Empire of Fantasy
írta: Vendég
Szer. Május 16, 2018 10:34 am

Nora Haytham
írta: Sebastian Carter
Pént. Május 11, 2018 3:07 pm

Konyha és Nappali
írta: Sebastian Carter
Pént. Május 11, 2018 3:00 pm

Benzinkút
írta: James H. Creek
Hétf. Május 07, 2018 5:29 pm

Laborok
írta: William J. Holland
Szomb. Ápr. 28, 2018 5:55 pm

Kórtermek
írta: William J. Holland
Szomb. Ápr. 28, 2018 4:25 pm

Seek the light
Find a way
Jelenleg 1 felhasználó van itt :: 0 regisztrált, 0 rejtett és 1 vendég

Nincs

A legtöbb felhasználó (16 fő) Pént. Márc. 09, 2018 8:42 pm-kor volt itt.


Share | 
 

 Szabályzat

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down 
ÜzenetSzerző
TémanyitásTárgy: Szabályzat   Pént. Jan. 05, 2018 3:02 pm

Szabályok
Enigma-disease
Regisztrációs alapok
M ielőtt megteszed az első lépést, miszerint beregisztrálsz az oldalra, kérlek olvasd át a történetünkkel kapcsolatos alapleírásokat. Ha kérdésed van, keresd fel nyugodtan valamelyik admint, vagy akár a Consulatust. Készséggel állunk rendelkezésedre.

A szabályzat nem ismerete nem mentesít a következmények alól szabályszegés esetén!

Regisztráció alatt névként csak és kizárólag a karaktered neve (ami vezetéknévből és keresztnévből áll) adható meg. Abban az esetben, ha karaktered története szempontjából mindössze egy keresztnévvel rendelkezik, a vezetéknév elhagyható - ezt azonban mindenképp add valahogy a staff tudtára, szerepeljen az az Előtörténetedben, vagy küldj nekünk róla egy PM-et.
Az olyan regisztrált neveket, mint kiskutyus22 vagy Amy 1002 nem fogadunk el. Ha valaki mégis ilyen névvel regisztrált, és három napon belül nem kér névváltoztatást, az a regisztráció automatikusan törlésre kerül.
Továbbá, ha a kívánt név, illetve vezetéknév (ha nem megbeszélt és nem családi kapcsolat) foglalt, kérünk, hogy válassz egy másikat.
Mint a névről, úgy a PB-ről is győződj meg, hogy nincs-e már használatban, s ugyan az el nem fogadott előtörténettel rendelkező karakterek PB-je nincs foglalva (ha nem keresettről, illetve canon karakterről van szó), de szeretnénk megkérni mindenkit, hogy az ilyenekre is ügyeljetek, és ne próbálja meg senki gyorsan lecsapni a másik kezéről az adott Play by-t, hisz mind tudjuk, hogy ez a másiknak mennyire rosszul tud esni, illetve konfliktushoz is vezethet.
Minden, a szabályzatnak nem megfelelően elkészített regisztráció, 1-től 3 napig terjedően törlésre kerül.
Regisztrációtól számított 168 órán belül, azaz egy héten belül, ha nem készíted el karakteredet, a regisztrációd törlésre kerül.
Mindössze 168 óráig lehetsz igénylő. Az az csak regisztrációval rendelkező User.    

Fiókod testreszabása
J átékunk alatt, minden válasz esetén, az oldal rendeltetése szerűen meghatározott helyén végigkísér profilképed, s fiókod adatai. A regisztrációt követően testre szabhatod akár rögtön, de megvár az igénylést követően is.

Amikor beállítod a profilképedet, más néven avatarodat, érdemes a karakteredről kitenni méretre vágott képet, vagy gif-et. Hiszen ha kiteszed micimackót, vagy zsebibabát, hamar kaphatsz egy felkérést arra, hogy szabadulj meg a szőrös jószágoktól. A szóban forgó kép mérete 200x320px. Az az szélesség 200, magasság 320px.
Fiókodon megjeleníthetsz gif-eket is, amelyek lehetőleg ne tartalmazzanak +18-as jeleneteket. Mint pl.: szex jelenet, kemény horror jelenet.  Ez alól kivétel: A vér látványa, esztétikusan obszcén jelenet. Elvárásunk tehát az, hogy azon gif-eket kerüljük el, melyek megbotránkoztatóak és polgárpukkasztóak, azonban amíg a kulturáltság határain belül mozog, addig elfogadható.
Videók linkelésére is van lehetőséged, amelyről mindössze néhány szót fogunk ejteni. Értelemszerűen elvárjuk, hogy ezen videók, melyek belinkelésre kerülnek, hasonlóképpen, mint gif-jeid tartalma, ezúttal is tartózkodjanak a megbotránkoztató tartalmaktól.
A fiókok rendeltetéséhez hűen használandók. Amennyiben ez nem kerül betartásra, a fiókok figyelmeztetést követően 1-től 3 napig terjedő időintervallumban törlésre kerülnek.

     

Karakter igénylése
A  regisztrációs szabályokat ismerve, továbbléphetsz a karaktered elkészítéséhez, melyben az adott megszemélyesítendő, szabad PB általad kitalált adatait fogod megadni. Itt legfőbb fegyvered a képzelőerőd, így mind reméljük, hogy lenyűgözöl.

Adott egy alapkód, mely az "Igénylőlap minta" nevet kapta oldalunkon. Csak és kizárólag ezzel az igénylő sémával dolgozz! Amennyiben ezt másképp teszed, figyelmeztetést követően a kész vagy készülő lap törlésre kerül.
Az igénylő séma minden pontja kitöltendő, s amennyiben kérdés adódna bármely névmeghatározásunk nyomán, nyugodt szívvel kérdezz.
Amennyiben más, a te regisztrációdat vagy igénylő szándékodat megelőzően igénylési használatba vett egy, az általad kívánt PB-vel azonosat, válassz másikat, vagy próbálj kompromisszumot kötni az illetővel. Továbbá az elfogadott PB-k nem választhatók. Erről az "Avatar nyilvántartás"-ban tájékozódhatsz.
Igénylésed során törekedj az egyediségre, és arra, hogy a karaktered nem lehet Mary Sue, aki mindenben tökéletes. Mindenkinek vannak hibái és gyengeségei, kérünk, ezeket vegyétek figyelembe, ugyanis a Mary Sue-féle tökéletes karaktereket nem fogadjuk el.
Minden szempontból tartózkodj a plágiumtól és a lopástól. Ha megtudjuk, hogy a hozott előtörténeted máséról másolt, akkor először lehetőséged van újra írni az ET-det, amennyiben az még mindig nem megfelelő, automatikusan törlésre kerül a regisztrációval együtt. Ugyanez vonatkozik másik oldalról, sorozatból, filmből vagy könyvből áthozott karakterekre. Az oldalunknak megvan a maga története, rengeteg lehetőséggel, nem szeretnék átjáró házat csinálni. Ötletet, ihletet meríteni természetesen szabad, de kerüljük el az olyan eseteket, amikor a karakter arca, neve és még a története is megegyezik például azzal, ami a sorozatában volt.
Igénylőlapodon minimum 300 szavas előtörténet írandó. Értelemszerűen nem fogadunk el két mondatot az előtörténetedről. Továbbá, nem egy életrajzot adsz le egy cégnél. Tehát tartózkodjunk a bekezdéses, rövid szövegrészektől. Ha a minimum kritériumot éri csak el ET-d, abban az esetben az legyen lényegre törő és sokatmondó. Hiszen a Staffnak az ET-d realitását kell néznie az oldal történetéhez mérten.
A bírálatra alkalmas igénylésedet a "Karakter alkotás" menüpontban küldheted el, majd a "Világra hozott élet" menüpontban értesítheted a Consulatus tagjait, hogy igénylésed készen áll az elfogadásra. Ugyanakkor a még készülőben lévő lapodat is elmentheted a "Karakter alkotás" menüpontban. Ajánlatos címnek megadni karaktered nevét, hiszen az elfogadott játékosok közé bekerülve a karaktered neve szerepel majd címként.
Elfogadott karakter esetén bekerül a te és karaktered adatai a nyilvántartásba. Ahhoz, hogy elősegítsd a te érdekeidet szolgáló rendszer működését, írd le az "Avatar Nyilvántartás","Frakció Nyilvántartás" és a "Leader Nyilvántartás" menüpontokba a kért adatokat.
A le nem jelentett, huzamosabb ideig való inaktivitás esetén a Consulatus befagyasztja a játékaidat, s karakteredet pedig Inaktív Nyilvántartásra vezeti. Ez egy hónap után történik meg.
Az egy hónapja és két hete inaktív, értesített játékosok az archívumba kerülnek, ahol elveszítik foglalásaikat az arra rendeltetett Nyilvántartásokban. Így neveik és arcuk felszabadul a közösség számára.
Azok, akik keresett és/vagy canon karaktert igényelnek ki, ugyanúgy ne felejtsenek el írni az Avatar foglalóba, ugyanis az Adoptációs foglaló nem egyenlő az Avatar foglalóval!
Azok, akik keresett karaktert adnak fel, ne felejtsenek el írni az Adoptációs foglalóba, így a karakter PB-jét más nem igényelheti ki, azonban ha elfeledkeztek róla, akkor ugyanúgy igényelhető marad!

     

Multi karakterek
L ehetőséged van több karakterrel részt venni az oldal történetében, azonban ebben az esetben szükséged lesz még egy fiókra, amely egy újabb e-mailt igényel.

Csak úgy készíts újabb regisztrációt az oldalra, ha már értesítetted a Consulatust szándékodról. Ezt egy PM küldésével teheted meg, melyet egyenesen a Consulatusnak címzel.
Amennyiben nem szeretnéd, hogy játékostársaid tudjanak multikarakteredről, egyszerűen ne tedd közzé számukra az információt (természetesen a Consulatussal közöld). Így a "Leader Nyilvántartás" menüpontba egy újabb főkarakterként regisztráld újabb karakteredet. S ne tarts a kitudódásáról, Consulatus titkosítva kezeli az ilyen eseteket.
Habár a multik számát nem korlátozzuk, de figyeljen mindenki arra, hogy csak annyi karaktert igényeljen ki, mint amennyivel el is bír, hisz olyankor csak feleslegesen van foglalva a PB, és lehet, hogy más is igényt tartana rá.
Amit azonban korlátoznunk kell az oldalon, az két dolog. Userenként csak kettő Guardian karaktert lehet kiigényelni, tehát azokat a katonákat, akik a Félvérekre vigyáznak, hiszen nem minden ember képes elviselni azokat a procedúrákat, amiknek ők ki vannak téve. Ezen kívül, userenként csak három félvér karaktert lehet kiigényelni, hiszen a Guardianokhoz hasonlóan ők is kevesen vannak. Az utóbbi kategóriához tartoznak a Titánok is, hisz ugyan külön csoport lett a számukra létrehozva, de ugyanúgy félvérek ők is.
Keresett, illetve canon karakterek igénylése esetén rendkívül fontos a karakterhűség és az aktivitás. Ha azt tapasztaljuk, vagy a keresett feladó személy ír nekünk arról, hogy a partnere nem viszi jól a karaktert, vagy nem elégedett a kör gyorsaságával, abban az esetben jogunkban áll elvenni az illetőtől a karaktert, s az újra meghirdetésre kerül.  Pontosan ezért csak abban az esetben igényelj ki canon, illetve keresett karaktert, ha tudod, hogy rendszeresen tudsz lenni, és nem tűnsz el egy szó nélkül.
A keresett és canon karaktereket nem versenyeztetjük abban az esetben, ha több jelentkező van, hanem az kapja meg az adott karaktert, aki előbb elkészül, és az előtörténete megfelel minden kritériumnak. Keresett karakter esetén a hirdetést feladó véleménye is számít, először mindenkiképp vele konzultálj a keresett esetében, s ha szerinte minden rendben van, csak akkor nézzük meg mi, adminok.
     

Maga a Játék
Az oldal lényege a játék. A képzelőerő szárnyalása és az érdekesebbnél érdekesebb körök megírása, olvasása. Az oldal lelke, melyért mi magunk is fáradoztunk, hogy létrejöhessen. Épp ezért oly fontos, hogy tisztán lehessen látni az azzal kapcsolatos szabályokat. Bár sokaknak remélhetőleg evidens, mi következik.

A random játék oly fajtája nem megengedett, melyben egyedül, pár nélkül indítasz kört. Az előre megszervezett menet alapkövetelmény.
Nem engedélyezett a játékon belüli karaktergyilkosság az érintett fél beleegyezése nélkül.
Nem léphetsz be egy aktív játékba az eredeti játékosfelek beleegyezése nélkül.
Korhatáros jelenet esetén az a reag kódban megjelölendő. Lehetőleg a doboz tetején helyezkedjen el. +16 esetén nem kötelező, azonban +18-as jelenet alatt elvárjuk.
A reag módja lehet E/1, E/3, múlt vagy jelen. Teljesen személyre van szabva. Egyedül annyi kérésünk van, hogy egy reagon belül ne váltogassuk a módot és időt.
Játékosfél irányítása nem ajánlott, s bizonyos szint után kifejezetten kerülendő. Természetesen ez mindenkinek az egyéni tűrőképessége alapján dől el, azonban ha mindenképp olyat kell írnod, ami igényelné a másik fél irányítását, feltételes módban írj, hogy aztán a partnered el tudja dönteni, hogyan reagáljon a karaktere.
Gifek, képek megjelenítése a reagban szintén nem kötelező. Teljes mértékben a felhasználóra bízzuk, hogy azt szükségesnek találja-e, vagy sem.
Mikor a karakter beszédét írjuk, ajánlott minden alkalommal a következőképpen jelölni.: "-Szia."A döntés élesíti a szövegrészt, így kiemelkedhet a tartalom közül. Természetesen nem kötelező így eljárni.  
Maradjunk meg a realitás keretein belül, hiszen senki sem bír Isteni erővel. Az erőviszonyokat  szabjuk a karakterek fajaihoz. Így ügyeljünk az olyanokra, hogy ha a karaktered ember, és eltört két lába és a karja, akkor ne tudjon ugyanúgy harcolni, vagy épp menekülni, mintha semmi baja nem lenne.
Saját NJK esetén az NJK karakter nem játszható önállóan, más elfogadott normál karaktertípus alatt. Csak és kizárólag az aktuálisan aktív karakter reagjába építve vehet részt a játékban.
Csak és kizárólag a Consulatus által szabad helyszínként megjelölt játékterek aktívak újabb körök befogadására, tehát egy olyan helyszínen, ahol még folyik egy játék, és nincs ki írva, hogy "Szabad helyszín", ott nem szabad újabb körbe kezdeni. Ha az adott körbe kívánsz becsatlakozni, mindenképp az illetékes usereket kérdezd meg.
Karaktered egyszerre több helyen is megjelenthet, azonban vedd figyelembe az időintervallumot, illetve azt is, hogy egy kristályvárosbeli valószínűleg nem fog Abee-ben lenni, és vica versa. Ezen körök mennyisége a felhasználó tűrőképessége alapján dől el.
Új helyszín igénylése esetén a megfelelő topicba írva adhatod le rendelésedet. Ha magad nyitsz topicot az a reaggal együtt törlésre kerülhet. Kivétel e szabály alól a multilista, játékvezető és egyéb  kreatív topic típusok, melyekben csak a saját dolgaidat rendezed. Multijaidat-, aktív köreidet vezeted és kódjaidat mented, esetleg készítesz mások részére. Továbbá az időutazó körök, ahol a múltban vagy a jövőben játszol.
A reag számláló miatt ha a jövőben és múltban indítasz játékot, a nyitó hozzászólás még ne a reag legyen, hanem mondjuk három csillag, a rendszer ugyanis a nyitó hozzászólásokat nem számolja bele a reagokhoz.
Hosszabb, lejelentetlen távollét esetén, a játékkört fagyasztjuk. Ez az időintervallum 1 hónap.
     

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
 

Szabályzat

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Enigma :: Lépteid apró nyomai :: Hírfolyam-
^
ˇ