Egy történet
ami reád vár
Események horizontja
ahol a nap kél és nyugszik
Kristályváros: A kancellár elleni merénylô után továbbra is folyik a keresés. Mindeközben az a hír járja, hogy egy két lábon járó, szőrős lény mászik elô a csatornákból, s garázdálkodik éjnek évadján Kristályváros utcáin.

Wyndham Tulsa: Az idegenek megérkezése gyökerestül megváltoztatta a Tulsaiak békés életét. Az új lakóterületek építése továbbra is folyik, mint ahogy a kiképzések is, ám továbbra is vannak, akik nem bíznak bennük. Winona Johnson is azon igyekezik, hogy kiderítse Nicholasék valódi szándékait.

Abee: Robb egyre gyakrabban hagyja el Abee falait, s viszi magával legbizalmasabb embereit. Senki nem tudja, hogy hova mennek, s mit csinálnak, ám olybá tűnik, hogy valami fontosat találtak. Enyhe feszültség uralkodik, mindenki érzi, hogy hamarosan valami történni fog. Mindeközben a legújabb rabjukat próbálják szóra bírni, ám a férfit még mindig nem tudták megtörni.

Atlantisz: Több kisebb összecsapásra is sor került már a Nameless Brotherhood és Tartarosz gyermekei között. Mindenki egyre inkább érzi egy nagyobb csata eljövetelét, amely el fogja dönteni, hogy az eddigi Semleges körzet melyik testvériség kezére jut, s ezáltal az Atlantiszi főhatalom is.

Aureus: A bázis körüli nyugalmat egy idegen érkezése zavarta meg, akit rögtön elfogtak, ám nem került azonnali kivégzésre. Garrick a férfi kivallatását rendelte el, aminek feladata Nayara hárult. Mindenkinek rossz előérzete támadt, s attól tartanak, ennyi év után végül valaki felfedezte a bázist. Az utóbbi hetekben ugyanis túl sokan ólálkodtak Aureus környékén.
Belépés
ismeretlen vizekre
Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
Kincset érô
világunk mosolyai
Vöröslô szempárok
bújnak meg a sötétben
Jelenleg 1 felhasználó van itt :: 0 regisztrált, 0 rejtett és 1 vendég

Nincs

A legtöbb felhasználó (17 fő) Hétf. Márc. 16, 2020 2:53 pm-kor volt itt.

Legenda születik ott
ahol vérrel festették meg a poklot.

Jackson Rousseau
Enigma Disease Emptyírta: Jackson Rousseau
Yesterday at 11:46 am

Társalgó
Enigma Disease Emptyírta: Ashley O'Connor
Hétf. Ápr. 06, 2020 6:20 pm

Játszótér
Enigma Disease Emptyírta: Caroline O'Connor
Hétf. Ápr. 06, 2020 4:28 pm

Backstage
Enigma Disease Emptyírta: Christian Reed
Hétf. Ápr. 06, 2020 1:26 pm

The last day together ℘ Caia & Raziel
Enigma Disease Emptyírta: Caia Rockwell
Vas. Ápr. 05, 2020 12:11 am

Figyelmeztetések, törlések
Enigma Disease Emptyírta: Consulatus
Pént. Ápr. 03, 2020 4:54 pm

Hiányzásnapló
Enigma Disease Emptyírta: Victor O'Connor
Pént. Márc. 27, 2020 5:23 pm

Jayden Amyen Wick
Enigma Disease Emptyírta: Jayden Wick
Pént. Márc. 27, 2020 5:18 pm

Jonah Russell
Enigma Disease Emptyírta: Caroline O'Connor
Pént. Márc. 27, 2020 10:21 am


Share
 

 Enigma Disease

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down 
ÜzenetSzerző
TémanyitásTárgy: Enigma Disease   Enigma Disease EmptyPént. Jan. 05, 2018 2:20 pm

Az Enigma kór
Enigma-disease
Enigma Disease, az az Enigma kór, amely 2014. augusztusában terjedt el, kezdetben az Egyesült Államok észak-keleti részén, Oklahoma államban. A kór megalkotója Roberth Vinham, egy átlagos gyógyszerkutató és -fejlesztő volt, Oklahoma Jenks városában. Magasztos vágyakat dédelgetett a hírnévről és a sikerről - az anyagi jólétről. S habár munkája így sem fizette alul, ő többre vágyott, minthogy vérnyomás csökkentőket és fejfájáscsillapítókat fejlesszen. Így titokban vírust fejlesztett, ami őt is megfertőzte. Habár ennek csak évekkel később került tudatába. A vírus évek múltán Abigail Valves közreműködésével szabadulhatott el. Amikor is a zavarodott asszony szabadon próbálta ereszteni a rémült embernek vélt átváltozóban lévő lényt. A lény megharapta, amire Abigail elmenekült, de a szörnyeteg szabadon kószálhatott. Abigail nem élte túl a  harapást, ugyanis a szörnyeteg harapásával a fertőzés bejutott a szervezetébe, így ő is idővel elvesztette az eszét, majd testén folyamatos elváltozások jelentek meg. Habár Robert végzett a feleségéből kialakuló mutánssal, azonban addigra a vírus tovább terjedt. Elkésett.

     
A vírus hatásai az élôvilágra
Alapvetőlen a vírus többféleképp hat állatra, rovarra és emberre. A növényzet, a víz és a föld minimálisan tartalmazza a kór hordozóit. Ezt a minimális mennyiséget az esetek 70%-ban a szervezet le tudja bontani, így nem fertőződik meg az alany. Hasonlóképp az élővilág többi tagja, állatok, rovarok is képesek túlélni a vírust, akár az ember.
A hierarchia megnagyobbodott az új faj által, mely rettegésben tartja földünk minden élőlényét. Értelemszerűen a mutánsok képviselik a piramis tetejét. Az emberek így elhagyva a fagyasztott termékeket és a gyors kaját, vadászatra és gazdálkodásra kényszerültek. A túlélők nagyobb része csoportokban bolyong a világon, vagy kisebb közösségeket hoznak létre, annak reményében, hogy kölcsönös biztonságot teremtsenek a túlélés érdekében.
     

A vírus hatásai az élôlényekre
Általánosan az agresszív(ragadozó) létforma agresszivitása tovább növekedik, ahogy a passzív-agresszív (pl dögevő vagy vegyes táplálkozású) létforma is hasonlóképp reagál a vírusra. Azonban a passzív állatok(növényevők), passzív-agresszívvá válnak a vírus által való fertőződésük során.
     

Rovarok és madarak
Ezek a csoportosulások csak és kizárólag a természetben fellelhető vírus adalékkal képesek megfertőződni. Erre példa a víz, állati ürülék és növények. Ez alól pedig kivétel a vérszívó élőlények, melyek a mutáns- vagy fertőzött testből való táplálkozással az esetek 90%-ban elkapják a kórt.
Szervezetükben a vírus lefolyása gyors. Ezáltal 30 nap alatt elérik teljes és végső formájukat a betegségük alatt. E végső forma lehet szimpla méretnövekedés, vagy több szem, esetleg szárny, csáp vagy egyéb értelemszerű irreális elváltozás. Menete azonos, ami folyamatos növekedéssel és vedléssel jár.
     

Állatok
Ehhez a ponthoz sorolhatjuk a vízi élőlényeket, továbbá minden gerincest, kivéve az embereket, madarakat és a szárnyas(növényevő) emlősöket. Fertőződésük azonos, ugyanis képesek a kórt kinyerni táplálékukból is, ugyanakkor elkaphatják egy fertőzött gazdatestből is. Legyen az akár harapás, vagy annak ürülékének elfogyasztása. Az egyetlen lényeges pont, hogy a vírus bekerüljön a gazdatest nyálkahártyájába.
A vírus lefolyása ugyancsak azonos minden állatnak besorolt alfaj számára. Átlagosan két hónapig tart a teljes átváltozás, míg el nem érik legvégső formájukat. Annak menete is azonos. Kezdetben a vírus két hétig lappang, majd az állat a veszettséggel azonos tüneteket produkál. A veszettségnek elnevezett átmeneti időszak négy hétig tart, aminek utolsó hetében megjelennek az akár 30 cm-es átmérőjű, gennyes duzzanatok és gócok. Ez idő alatt az állat jellegzetesen elveszíti szőrzetének nagy részét, amit később, nem minden esetben, de visszanő. Az ezt követő időintervallumban átesik az állat a végső átalakuláson, mialatt testfelépítése gyökerestül megváltozik. Végeredményként az eredeti állatra rá sem lehet ismerni.


Ember
Az embereken, habár az állatok csoportjába tartoznak, mégis egész másként halad át a vírus. S csak úgy mint a többi állat, hasonlóképpen kaphatják el a kórt - harapás vagy táplálkozás útján. Azonban az ő esetükben egész másképp történik az átváltozás. Ahogy a lefolyása is lassabb. Teljes átalakulásuk összesen négy-öt hónapig tart. Az első másfél hónapjukban a betegség lappang a szervezetükben, majd kezdetét veszi a veszettségi fázis, ahol is elveszíti beszédkészségét, továbbá közveszélyesnek ítélendő. Ahogy a veszettség kezd elülni a harmadik hónap közepére, úgy jelennek meg testén a gennyes gócok és vörhenyek. Az ösztönök felerősödnek, miszerint az egyednek élelmet kell vadásznia magának. A létfenntartás és a fertőzés tovább terjesztése. A sebek begyógyulása alatt folyamatosan változik a testük, s különböző módon alakul a végeredmény, majdnem minden esetben. Végül negyedik-ötödik hónapra elérik a teljes formájukat.
     

Tudtad?

A mutánsok képesek a természetes szaporodásra. Azonban vannak ez alól kivételek, mint pl. az A szintű mutánsok, ugyanis ritka, hogy két azonos A szintű mutáns létezzen.

Szaporodáskor mérvadó a szülők besorolása. Pl: A Feather C szintű besorolást kapott, mint faj. Így a kölykeik is, mint a faj képviselői, C szintbe tartoznak.

A kór által megfertőzött élőlények számára van ellenszer, amit Roberth Vinham birtokol. Legalábbis a tudást.

A harapást követő első négy hétben az ember és állat számára is ellenszerként szolgál a kristály elixír, a kórral szemben. Azonban mindössze 70% az esély arra, hogy valóban kiírtja a kórt. A harapástól eltelt negyedik hét után az elixir halálos az alanyra nézve, ugyanis annak sejtjeibe már beépült a kór alkotója.

Minden mutáns rendelkezik regenerációval, ám ahogy egyre közeledik végső formájához, egyre hatástalanabbak vele szemben az egyszerű fegyverek. Egy a legvégső formát elérő mutánst csak is a kristály öli meg. Azonban ez kizárólag az A, B, C és D szintű teremtményekre vonatkozik.
     

Admin

Consulatus
Enigma Disease Giphy
Múltam darabkái :
Keresem :
Enigma Disease Giphy
Az emberiség a kezdetektől küzdött kórságokkal. Talán visszavetett minket egy időre, de aztán magunkhoz tértünk. A természet gyógyítja magát, helyreállítja az egyensúlyt.
Enigma Disease Giphy
Reagok száma :
1619

Enigma Disease Empty
 

Enigma Disease

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Enigma :: Lépteid apró nyomai :: Tudásunk könyvtára-
^
ˇ