Memories
from the past
Everything we know
Welcome to the
World of the
Enigma-disease
2035. 21 év telt el azóta, hogy egy ismeretlen vírus ütötte fel fejét, mely aztán futótűzként terjedt el az egész világon. Az egykoron tündöklő modern társadalmat a földdel tette egyenlővé. Megannyi élőlény vállt szörnnyé, így letaszítva az emberiséget a táplálkozási lánc csúcsáról. A városok elpusztultak, s ismét törvénybe lépett az Ölj, vagy megölnek elv. A kezdeti katasztrófa és pánik után azonban az emberek megtalálták a módját, hogy szembeszálljanak a szörnyetegekkel. A KRC-nek elnevezett kristályból fegyvereket gyártottak, és a vörös szemű gyermekeket bevetve megkezdődött az ellenállás. 2021-re pedig létrejött az első biztonságos város, a Kristályvárosnak elnevezett hely, melyet a KRC-ból épített fallal vettek körül. Az életben maradt emberek nagy része idemenekült, s azóta is viszonylagos békében és biztonságban élnek, miközben mindent megtesznek, hogy visszahódítsák maguknak a földet. A fal azonban nemcsak védelmet nyújtott, hanem teljesen el is szeparálta lakosait a külvilágtól, így még csak nem is sejthetik, hogy a legnagyobb veszély, ami rájuk leselkedik, azt nem az orruk előtt kell majd keresniük...
Belépés
Find a way
Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
Messages
From the world


Last activities
in the world
Helyszínkérés
írta: Consulatus
Today at 10:27 pm

Régi Ólomgyár
írta: Consulatus
Today at 10:26 pm

Aphrodite Vinham
írta: Eris Vinham
Today at 8:03 pm

Sacha Heartwood
írta: Sebastian Carter
Today at 7:50 pm

Faith Vegas
írta: Caroline O'Connor
Today at 5:47 pm

Készen az új világra
írta: Sacha Heartwood
Yesterday at 4:20 pm

Asztalok
írta: Elenor Crawford
Yesterday at 8:16 am

Folyosók
írta: Seth Wilson
Szer. Márc. 21, 2018 10:52 pm

Vizsgáló szoba
írta: Mary Alsey Hanser
Szer. Márc. 21, 2018 12:14 pm

Seek the light
Find a way
Jelenleg 6 felhasználó van itt :: 5 regisztrált, 0 rejtett és 1 vendég

Elenor Crawford, Lysandra Lockhart, Maximilian O'Connor, Sedrick Byrnes, Selynda Wissen

A legtöbb felhasználó (16 fő) Pént. Márc. 09, 2018 8:42 pm-kor volt itt.


Share | 
 

 Boxok

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down 
ÜzenetSzerző
TémanyitásTárgy: Re: Boxok   Kedd Márc. 20, 2018 1:03 pm


Irgumm & Burgumm

Sokan gondolhatjátok most, kik tudják a nyílt titkomat, hogy a vérségem miatt bírom ilyen jól az ilyen ételeket. Talán van hozzá köze, habár láttam már olyan félvért, ki napokig fetrengett egy-egy gyomorrontás miatt. Ezért is lehet, hogy nem szívesen ajánlom a sikátori ételeket másoknak. Gyerekkorom óta eszek - szemetet is. Sosem vetett fel minket a pénz, azt kellett ennünk amink volt, vagy épp nem volt. Az utcai szemetek… Na igen, ma már attól sem kapnék gyomorgörcsöt.
Sokak szerencséjére ennek a korszaknak már vége van, ilyenektől nem kell tartanom. Mégis a gyerekkor ízeit bármikor szívesen újraélem. Még ha ilyen különös módon is.
- Ignorál? Miért? - pislogok párat hitetlenkedve. Erre aztán tényleg semmi szüksége nem lenne. Hacsak… Nem, még nem találkoztam az utcán azzal a lánnyal, és munka közben sem. S nincs a homlokomra írva semmi sem. - Bármilyen, ami zöld üveges! - sietek a válasszal. - De ha már lehet választani, akkor a lagert. A barna nem illik a lángoshoz, még ha megtévesztő is hogy jobban felszívja a zsírt… - magyarázom, fejemet enyhén félrehajtva, vállaimat enyhén megrogyasztva. Hálás mosollyal pillogok rá, s figyelem távolodó alakját.
Egy újabb adag nyalánkságot csippentek le a gyomorrontásos ételemről, mely… Tudjuk, hogy milyen a lángos, abból nem lehet úgy szakítani, ahogy te akarod. És épp egy jókora sajtos adag akar kicsúszni a kezemből, egyenesen az asztalra.
Kezemet gyorsan emelem, fejem pedig alábukik, félig megfordulva kapom el, akár a hal a kukacot. Az asztal így sem úszta meg. Tejföl tócsa terjeng alattam. Nem egy éttermi étel, ezt nem lehet kulturáltan enni, úgy vélem.
De nagyon sós a tésztája, az öreg most túltolta, de nagyon. Muszáj innom hozzá valamit, vagy menten kiszáradok.
- Oh, köszönöm! - csusszanok arrébb a boxba, hogy kényelmesen leülhessen mellém. Hozom magammal a lángosomat is. Kinyújtott kezét látva, oldalra fordulva, előbb szalvétáért nyúlok, hogy letörölhessek kezemről és arcomról is minden maszatot.
De persze az előbbiről nem akar leválni az az átkozott papíranyag, bárhogy is rázom. Végül csak sóhajtva belenyugszom, hogy ma egy szalvéta lesz jobb kezem legjobb barátja, és amúgy is… Nem kellene összemancsoznom az idegent is.
- Elenor, szólíts csak Ellienek, vagy Lennek, ahogy tetszik - szorítom meg erősen kezét. - S mi a te kifogásod az egyedüllétre? - emelem meg az egyik üveget, mely az enyém. Szemem elé emelve kémlelek át a zöldséget, s ha semmi rendellenességet nem találok, akkor belekortyolok. - Á, ez már nagyon kellett - sóhajtok könnyedén, vállaimat újra leeresztve.
- Egyébként, ha egy jó lángost akarsz enni, akkor a B-körzetben található az Öregedő híd.  Igaz az az ócskaság nem egy életbiztosítás, de van ott egy bódé. Egy cigányasszony árul, iszonyat finomat. Habár nagyiét nem übereli, de hát azt - fújom ki újra a levegőt, berregtetve ajkaimat. - Jut eszembe, lehet, hogy csinálok is reggelre párat - könyöklök az asztalra, magamba morfondírozva. Államat tenyerembe ejtve révedek el a messziségbe. Fejbe elképzeltem, hogyha még ma hazajutok, és ha elkészítem a tésztát, akkor reggelre az épp annyira meg kell, amennyire csak kell.
Azonban most társaságban vagyok, abban meg nem illik így viselkedni. Így hát visszafordulva minden figyelmem Max-é.494|| A szent lángos hívó szava || kredit


Each generation should be made to bear the burden of its own wars, instead of carrying them on, at the expense of other generations

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése Online
TémanyitásTárgy: Re: Boxok   Kedd Márc. 20, 2018 8:20 amEllie & Max


Lángos és sör
Az ismeretlen lány először kissé ijedten pillogott rám ahogy hirtelen letámadom aztán jóízű nevetés hagyta el a szép ajkakat mire én is elmosolyodtam. Oké ez a lány aranyos...
Talán már nem csak a lángosa érdekel annyira..
Az ajtó felé nézek ahogy mutogatni kezd összeráncolt szemöldökkel tájolva be magam. Ha a Snt. Elmen jöttem akkor az azokat övező utcákon biztosan nem lesz lángos.. Azt megéreztem volna... Hiba nélkül.
Pláne hogy a kajára az én érzékeim is ki vannak annyira élezve mint egy félvérnek.
Kissé zavartan kaptam megint a fejem a lányra mikor azt mondta nekem nem ajánlaná a lángost.
Aztán ahogy magyarázni kezdte hogy ez bizony valószínűleg egy jó kis ételmérgezést is hordoz magában, és az esdeklő kiskutya tekintetem meggyőzhette... Megnyugtatott hogy nem is olyan finom ám a lángos. Nekem mégis a nyálam csöpögött már ahogy egy jó forró, ropogós, agyonfokhagymázott, tejföltől és sajttól csöpögő lángosra gondoltam. Hát honnan szerezzek most magamnak ilyen nyalánkságokat?
Victor nem tud főzni, ő az a típus aki még a teavizet is odaéget... én meg... egy zacskós levest úgy ahogy el tudok készíteni de azzal inkább nem villognék.
A kúriában meg ilyenkor már rég alszanak a szakácsok és valószínűleg elküldenének a búsba ha beállítanék hogy én márpedig most lángost akarok.
Vele együtt sóhajtottam egy nagyot és már éppen köszöntem volna el a lánytól és ültem volna vissza a helyemre mikor megszólalt.
Mikor azt hittem hogy már nem lehet jobb nő, nyakig olajosan a lángosát rágcsálva... Még egy sört kért.
Oké... Tényleg kedvelem a lányt.
- Hogyne... rengetegfajta sört kapni. És bár általábana pincérnő szolgál ki most valahogy mindkettőnket ignorál... - emeltem fel a kiürül sörösüvegemet és megbillegtettem - De... ha már itt tartunk... meghívhatlak? Milyet kérsz? Hozok - mondtam mosolyogva.
Ha a lány benne volt a közös sörözésben felálltam a boxomból és átvágva a tömegen sétáltam a pulthoz. Seb a pultra támaszkodva vette fel a rendelésem és egyből kaptunk is két üveg párás zöldüvegest. Meg egy ígéretet hogy elbeszélget a pincérnővel.
Miután kifizettem a söröket sétáltam vissza a lányhoz egy nagy adag szalvétával a kezemben és leültem mellé.
Leraktam a söröket és a szalvétákat az asztalra hogy elérje.
- Ha már itt tartunk... Max vagyok - mutatkoztam be mosolyogva, a kezemet nyújtva felé.

406┃YOUTUBE  ┃

It's not over. We are going to fight.
Take me through the darkness to the
break of the day

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése Online
TémanyitásTárgy: Re: Boxok   Vas. Márc. 18, 2018 11:21 pm


Irgumm & Burgumm

Boldogan majszolgatom a zsíros, tacsakos, fokhagymától illatozó különlegességet. Valójában fel sem tűnik, hogy milyen élet van is itt. Figyelmem elkalandozik a táncoló pároktól, habár a pulton ülőket mégis szemügyre vettem. De csak azért mert elfoglalták ama helyet ahonnan a leggyorsabban megkapnám az éltető sörömet.
Na sebaj, a hölgyemény talán kihozza nekem. Talán nem, de akkor tényleg mindent össze fogok maszatolni mancsommal. Jó, tudom, másnap én jönnék vissza egy vödörnyi tisztítószerrel és pucolnám fényesre az egész helyet, lelkiismeretfurdalásom közepette.
Halkan nyöszörögve élvezek minden falatot. Mentségemre szóljon, tényleg azt hiszem, hogy eme hangokat csak magamba adom ki. Eszembe sem jut, hogy esetleg hangosan is kiadom őket. Egészen addig, amíg valaki meg nem kocogtatja a vállamat.
Fejem hirtelen kapom fel, még a rágással is felhagyok. Ijedten fordítom hátra a fejemet, kínzó lassúsággal. Amint barna lélektükreim megállapodnak a félmosollyal keretezett férfi arcán, nagyot nyelve mosolyodok rá barátságosan.
- Helló - köszöntöm viszont, hogy aztán enyhén felvont szemöldökkel hallgassam szavait. Szemeim talán enyhén ki is düllednek. Zsíros kezemmel simítok egy tincset fülem mögé. Úgyis ha hazamegyek hajat kell mosnom. Egy kis pakolás meg neki sem árt. Kérdésére mégis hangosan nevetem el magamat.
- Pár utcával arrébb, a D körzetben, egy sikátor mélyén árulják, egy elég kétes küllemű izéből. Jaj mi annak a neve - csettinetnék ujjammal, hátha eszembe jut, de hát… maszatos kézzel valljuk be, ez nehéz. - furgonnal! De nem ajánlanám neked - vonom össze enyhén szemöldökömet, mikor is rájövök, mennyire is faragatlan vagyok.
Gyors magyarázkodásba kedve, kiejtem ujjaim közül a becses falatokat, félig hátrafordulva. Egyik kezem az asztal lapjára simul, a másikkal a box hátuljára teszem, nem messze a férfi fejétől.
- Úgy értem, elég erős gyomornak kell lenni ahhoz, hogy ezeket bárki megeméssze. Ki tudja, hogy miket tesznek bele. Hallottam már, hogy akik náluk evett, egész éjszakás hányás-hasmenésen estek át. Csak és kizárólag az edzett gyomrok bírják ki. Amúgy annyira nem is finom - biztosítom a férfit erről, mielőtt még nyála elcsöppenne. - A tésztája sós, a tejföl híg, a fokhagymát alig lehet érezni. Ezerszer jobbat csinálok otthon, de ma nem lett volna kedvem ezzel vesződni - legyintek könnyedén a box háttámlájára tett kezemmel, miközben fújtatok is egyet.
S ha már itt tartunk.
- Mond, árulnak itt sört? - pillantok ki a kis helyemről a pult irányába, ahol is az előbb említett nő… a körmét reszeli. - Ami azt illeti, tényleg rendkívül sós, és jól esne valamivel leöblíteni. Vagy itt a pulthoz kellene menni, pár egyszerű italért? - érdeklődöm… hiszen sosem jártam még itt.412 || A szent lángos hívó szava || kredit


Each generation should be made to bear the burden of its own wars, instead of carrying them on, at the expense of other generations

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése Online
TémanyitásTárgy: Re: Boxok   Vas. Márc. 18, 2018 9:09 pmEllie & Max


Lángos

A Bittersweet bárt, sokan Kristályváros legmélyebb pontjának titulálják. Valamilyen szinten igazuk van. Ez a kristályvárosi bűnözők és az itteni szenny legkedvesebb gyűlekezőhelye. A Bittersweetnek lenne gondja hogyha hirtelen ellenőrizni jönnének. Már ha csak azt is vesszük milyen alakok fordulnak meg itt.
Mint például... Legdrágábbik öcsém aki jól itt is hagyott miután összeszedett egy csajt, aki bőven túl jó hozzá képest.
Ennyit a tesóságról meg az összetartsáról. Most megint nem mehetek haza jó darabig hacsak nem akarom hallgatni az együttlétük örömeit és hogy őszinte legyek... ahhoz éppen semmi kedvem nem volt.
Nem csak most... úgy soha.
Helyette itt maradtam, egyedül... és magányosan... és meglehetősen éhesen a Bittersweetben.
A söröm vészesen fogyóban volt és nem mintha nem tudnék venni magamnak még egy üveget de a pincérnő mintha notorikusan ignorált volna.
Szemtelen...
Oké tény hogy nem hívtam vissza mióta pár hónapja egyszer összekerültünk de... Na... Ez a munkája vagy mi.
Szóval itt ültem, a kis fekete ingemben, kócosan göndör hajjal és a magam rendezetlen sármjával és figyeltem a tömeget.
Rengeteg karcsú test simult össze a tánctéren, a zene ritmusára vonaglottak. A villodzó fények egy furcsa játékot játszottak rajtuk ami szinte megbabonázta az embert ahogy nézte.
Én is rajtuk felejtettem a tekintetemet ahogy vonaglottak és kecseskedtek előttem. Hmm... Beállhatnék közéjük, bár még bőven nem ittam eleget ahhoz hogy én is táncra perdüljek. Ahhoz még jó pár sörre szükségem volt.
De utána... Utána majd én leszek a táncparkett ördöge. Nem is gondolná senki hogy egy katona ilyen mozdulatokkal képes rázni.
Aztán egy pillanat alatt terelődött el a figyelmem.
Egy lány lépett be az ajtón. Szőke, karcsú, szép arccal. Azt hittem sosem ismerek meg már olyan boldogságot és vágyat mint mikor megpillantottam őt.
Na... nem a lány miatt, ő is szép volt de ahogy megpillantottam a kezében a sajtos tejfölös lángost tudtam hogy ez... szerelem első látásra. És hogy nekem is feltétlenül szereznem kell egy lángost.
Figyeltem ahogy a mogorva pincérnővel beszél aki engem nem volt hajlandó kiszolgálni. Talán... Jennifernek hívják? Már nem emlékszem.
Aztán elindult a boxok felé én pedig nagyra nyílt szemekkel követtem a mozgását.
Pont a mögöttem levő boxban ült le.
Oké Max... szedd össze magad és kérdezd meg.
Gyerünk!
Megigazgattam az ingemet és hátrasimítottam a hajam és
föltérdeltem az ülésemen hogy finoman megkocogtassam a vállát. Ahogy a szép barna szempár felém fordult egyből egy macsós féloldalas mosoly terült el az arcomon.
- Szia... Ne haragudj, de lenne egy személyes kérdésem. Nem akarok tolakodó lenni vagy ilyesmi de... AZT hol szerezted?! - mutattam a lángosára nagy szemekkel.
Így közelről már az illatát is éreztem és a nyálelválasztásom azonnal beindult.

436┃YOUTUBE  ┃

It's not over. We are going to fight.
Take me through the darkness to the
break of the day

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése Online
TémanyitásTárgy: Re: Boxok   Vas. Márc. 18, 2018 8:46 am


Irgumm & Burgumm

Egy hosszú és fárasztó nap után nincs is jobb, mint kiereszteni a fáradt gőzt. S mi lehetne ennél jobb módszer, mint a D körzet legjobb bárja? Valójában ez nem igaz, mégis ide vezetnek lépteim.
Hazafelé menet újra nyitva találtam az egyik sikátor mélyén néha fellelhető lángosost. Mit ne mondjak, felsikítottam örömömbe, mikor megláttam. Ritkán adatik oly kegy az életembe, hogy nyitva találjam őket és ne nekem kelljen megsütnöm.
Sajtos. Fokhagymás. Még több sajt, tejföl. És még több sajt. Tocsogó zsír, amit a zsírpapír is képtelen teljes egészébe felszívni.
Mennyei manna, ez forró, de mily ízletes! Komolyan, aki ezt feltalálta, megérdemelné, hogy szobrot emeljenek neki. Csakhogy van egy nagyon, nagyon rossz tulajdonsága ennek az egésznek. Mégpedig, hogy iszonyatosan szomjassá tesz. De olyannyira, hogy már kínozni lehetne vele.
Ezért is örülök, hogy utamba esik hazafelé a Bittersweet. Ritkán térek be ide és még ritkábban maradok három másodpercnél tovább. Esetleg csak akkor, ha vééééleeeetleeeeeeeen betér ide olyan egyén, akinek nem kellene, és épp én meg a Guardianom keressük. De hát ez ha hat évente ha egyszer előfordul.
- Forró, forró - suttogom halkan, fejemet felemelve, kényszerítve magamat, hogy ennek ellenére is lenyeljem a falatot. Két kezem már könyékig zsíros a kora tavaszi estén. Toporogva állok az ajtóba, az mégsem nyílik ki magától. A faragatlanja! Megfordulva vállal dőlök neki, könyököm behajlítva guggolok le addig, amíg az előbb említett testrészemmel ki nem nyitom a helység ajtaját. Ezután már könnyedén hajtom be a bejáratot a vállammal. Nem szívesen mancsozok össze így semmit, ennyi neveltség még szorult belém éjnek évadján, éhes óráimon.
És mily szerencsém van! Nemhogy alig vannak, de még egy elsuhanó pincérnő is utamba kerül.
- Ú, elnézést kisasszony! - kiáltok utána, könyökömet emelve csak felé. Nem akarok én bunkó lenni, de mindkét kezemre szükségem van, hogy a legalább két tenyérnyi nagyságú korongot tartani tudjam - Ööö, megtenné, hogy hozna nekem egy larger sört? Üvegeset ha lehet! Zöldet, tudja az elővigyázatosság miatt. És szalvétát is kérhet? Sok, sok szalvétát - nevetem kissé idétlenül. Nem zavar a nő enyhe undora, ahogy végigmér. Megértem reakcióját. Kopottas farmerom kissé koszos, az utca mocskát viseli. Egyszerű tornacipő simul lábamra, felsőmre pedig még ennél is egyszerűbb fekete trikó, rajta lenge bőrkabáttal. Hajam mégis túlélte a mai napot és kivételesen nem szénaboglyaként helyezkedik el takaros kis buksimon.
- Köszönöm! - mosolygom lelkesen a nőnek, miközben elindulok az egyik boxba. Ahogy látom a pultnál nem nagyon van már hely. - Ott leszek, a… - mutogatok továbbra is könyökkel az egyik üresen álló bőrrel vont székek felé. A nő továbbra is furcsán méreget, én pedig kezdek enyhén zavarba jönni. Előbb csak az üres hely felé nézek, hogy biztos üres-e, azért néz-e így. De az az. Ezért is nézek rá vissza, ám ő továbbra is csak bámul. Végül nem szólok semmit, csak ajkaimat préselve bólogatok neki, és innentől már csak remélni tudom, hogy megkapom az áhított italomat.
Meglehet, hogy ide ételt be se lehet hozni? De hát akkor mit egyen az embere, ha ivászat közbe megéhezik? Lépteim mégis elbizonytalanodnak, s még ennél is tétovábban ülök le. Nem szívesen teszem, de muszáj vagyok letenni az asztalra zsírban tocsogó ételemet. Máshogy nem fogom tudni enni, csak ha apró darabokat szakítok ki belőlük.527 || A szent lángos hívó szava || kredit


Each generation should be made to bear the burden of its own wars, instead of carrying them on, at the expense of other generations

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése Online
TémanyitásTárgy: Boxok   Hétf. Jan. 22, 2018 4:05 am


Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
TémanyitásTárgy: Re: Boxok   

Sponsored content


Vissza az elejére Go down
 

Boxok

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Enigma :: Látóhatár :: Kristályváros :: D - Piackörzet :: Bittersweet pub-
^
ˇ