Belépés
ismeretlen vizekre
Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
Kincset érô
világunk mosolyai
Vöröslô szempárok
bújnak meg a sötétben
Jelenleg 1 felhasználó van itt :: 0 regisztrált, 0 rejtett és 1 vendég

Nincs

A legtöbb felhasználó (17 fő) Hétf. Márc. 16, 2020 2:53 pm-kor volt itt.


Share
 

 Szabályzat

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down 
ÜzenetSzerző
TémanyitásTárgy: Szabályzat   Szabályzat EmptyPént. Jan. 05, 2018 3:02 pm

Szabályok
Enigma-disease
Regisztrációs alapok
M ielőtt megteszed az első lépést, miszerint beregisztrálsz az oldalra, kérlek olvasd át a történetünkkel kapcsolatos alapleírásokat. Ha kérdésed van, keresd fel nyugodtan valamelyik admint, vagy akár a Consulatust. Készséggel állunk rendelkezésedre.

A szabályzat nem ismerete nem mentesít a következmények alól szabályszegés esetén!

Regisztráció alatt névként csak és kizárólag a karaktered neve (ami vezetéknévből és keresztnévből áll) adható meg. Abban az esetben, ha karaktered története szempontjából mindössze egy keresztnévvel rendelkezik, a vezetéknév elhagyható - ezt azonban mindenképp add valahogy a staff tudtára, szerepeljen az az Előtörténetedben, vagy küldj nekünk róla egy PM-et.
Az olyan regisztrált neveket, mint kiskutyus22 vagy Amy 1002 nem fogadunk el. Ha valaki mégis ilyen névvel regisztrált, és három napon belül nem kér névváltoztatást, az a regisztráció automatikusan törlésre kerül.
Továbbá, ha a kívánt név, illetve vezetéknév (ha nem megbeszélt és nem családi kapcsolat) foglalt, kérünk, hogy válassz egy másikat.
Mint a névről, úgy a PB-ről is győződj meg, hogy nincs-e már használatban, s ugyan az el nem fogadott előtörténettel rendelkező karakterek PB-je nincs foglalva (ha nem keresettről, illetve canon karakterről van szó), de szeretnénk megkérni mindenkit, hogy az ilyenekre is ügyeljetek, és ne próbálja meg senki gyorsan lecsapni a másik kezéről az adott Play by-t, hisz mind tudjuk, hogy ez a másiknak mennyire rosszul tud esni, illetve konfliktushoz is vezethet.
Minden, a szabályzatnak nem megfelelően elkészített regisztráció, 1-től 3 napig terjedően törlésre kerül.
Regisztrációtól számított két héten belül, ha nem készíted el karakteredet, a regisztrációd törlésre kerül.

Fiókod testreszabása
J átékunk alatt, minden válasz esetén, az oldal rendeltetésszerűen meghatározott helyén végigkísér profilképed, s fiókod adatai. A regisztrációt követően testreszabhatod akár rögtön, de megvár az igénylést követően is.

Amikor beállítod a profilképedet, más néven avatarodat, érdemes a karakteredről kitenni méretre vágott képet, vagy gif-et. Hiszen ha kiteszed micimackót, vagy zsebibabát, hamar kaphatsz egy felkérést arra, hogy szabadulj meg a szőrös jószágoktól. A szóban forgó kép mérete 200x320px. Az az szélesség 200, magasság 320px.
Fiókodon megjeleníthetsz gif-eket is, amelyek lehetőleg ne tartalmazzanak +18-as jeleneteket. Mint pl.: szex jelenet, kemény horror jelenet. Ez alól kivétel: A vér látványa, esztétikusan obszcén jelenet. Elvárásunk tehát az, hogy azon gif-eket kerüljük el, melyek megbotránkoztatóak és polgárpukkasztóak, azonban amíg a kulturáltság határain belül mozog, addig elfogadható.
Videók linkelésére is van lehetőséged, amelyről mindössze néhány szót fogunk ejteni. Értelemszerűen elvárjuk, hogy ezen videók, melyek belinkelésre kerülnek, hasonlóképpen, mint gif-jeid tartalma, ezúttal is tartózkodjanak a megbotránkoztató tartalmaktól.
A fiókok rendeltetéséhez hűen használandók. Amennyiben ez nem kerül betartásra, a fiókok figyelmeztetést követően 1-től 3 napig terjedő időintervallumban törlésre kerülnek.

Karakter igénylése
A  regisztrációs szabályokat ismerve, továbbléphetsz a karaktered elkészítéséhez, melyben az adott megszemélyesítendő, szabad PB általad kitalált adatait fogod megadni. Itt legfőbb fegyvered a képzelőerőd, így mind reméljük, hogy lenyűgözöl.

Adott egy alapkód, mely az Igénylőlap minta nevet kapta oldalunkon. Csak és kizárólag ezzel az igénylő sémával dolgozz! Amennyiben ezt másképp teszed, figyelmeztetést követően a kész vagy készülő lap törlésre kerül.
Az igénylő séma minden pontja kitöltendő, s amennyiben kérdés adódna bármely névmeghatározásunk nyomán, nyugodt szívvel kérdezz.
Amennyiben más, a te regisztrációdat vagy igénylő szándékodat megelőzően igénylési használatba vett egy, az általad kívánt PB-vel azonosat, válassz másikat, vagy próbálj kompromisszumot kötni az illetővel. Továbbá az elfogadott PB-k nem választhatók. Erről az Avatar nyilvántartásban, valamint az Adoptációs nyilvántartásban tájékozódhatsz.
Igénylésed során törekedj az egyediségre, és arra, hogy a karaktered nem lehet Mary Sue, aki mindenben tökéletes. Mindenkinek vannak hibái és gyengeségei, kérünk, ezeket vegyétek figyelembe, ugyanis a Mary Sue-féle tökéletes karaktereket nem fogadjuk el.
Minden szempontból tartózkodj a plágiumtól és a lopástól. Ha megtudjuk, hogy a hozott előtörténeted máséról másolt, akkor először lehetőséged van újra írni az ET-det, amennyiben az még mindig nem megfelelő, automatikusan törlésre kerül a regisztrációval együtt. Ugyanez vonatkozik másik oldalról, sorozatból, filmből vagy könyvből áthozott karakterekre. Az oldalunknak megvan a maga története, rengeteg lehetőséggel, nem szeretnék átjáró házat csinálni. Ötletet, ihletet meríteni természetesen szabad, de kerüljük el az olyan eseteket, amikor a karakter arca, neve és még a története is megegyezik például azzal, ami a sorozatában volt.
Igénylőlapodon minimum 300 szavas előtörténet írandó. Értelemszerűen nem fogadunk el két mondatot az előtörténetedről. Továbbá, nem egy életrajzot adsz le egy cégnél. Tehát tartózkodjunk a bekezdéses, rövid szövegrészektől. Ha a minimum kritériumot éri csak el ET-d, abban az esetben az legyen lényegre törő és sokatmondó. Hiszen a Staffnak az ET-d realitását kell néznie az oldal történetéhez mérten.
A bírálatra alkalmas igénylésedet a Karakteralkotás menüpontban küldheted el (ajánlatos címnek megadni karaktered nevét), majd a Készen az új világra! menüpontban értesítheted a Consulatus tagjait, hogy igénylésed készen áll az elfogadásra.
Elfogadott karakter esetén bekerülnek a karaktered főbb adatai a nyilvántartásba. Ahhoz, hogy elősegítsd a te érdekeidet szolgáló rendszer működését, írd le az Avatar nyilvántartás, Leader nyilvántartás, Frakció nyilvántartás és guardian vagy silah karakter esetén a Prefektus nyilvántartás menüpontokba a kért adatokat.

Multi karakterek
L ehetőséged van több karakterrel részt venni az oldal történetében, azonban ebben az esetben szükséged lesz még egy fiókra.

Csak úgy készíts újabb regisztrációt az oldalra, ha már értesítetted a Consulatust szándékodról. Ezt egy PM küldésével teheted meg, melyet egyenesen a Consulatusnak címzel.
Amennyiben nem szeretnéd, hogy játékostársaid tudjanak multikarakteredről, egyszerűen ne tedd közzé számukra az információt (természetesen a Consulatussal közöld). Így a Leader nyilvántartás menüpontba egy újabb főkarakterként regisztráld az újabb karakteredet. S ne tarts a kitudódásáról, a Consulatus titkosítva kezeli az ilyen eseteket.
Habár a multik számát nem korlátozzuk, de figyeljen mindenki arra, hogy csak annyi karaktert igényeljen ki, mint amennyivel el is bír, hisz olyankor csak feleslegesen van foglalva a PB, és lehet, hogy más is igényt tartana rá.
Amit azonban korlátoznunk kell az oldalon, az két dolog. Userenként csak kettő Guardian karaktert lehet kiigényelni, tehát azokat a katonákat, akik a Félvérekre vigyáznak, hiszen nem minden ember képes elviselni azokat a procedúrákat, amiknek ők ki vannak téve. Ezen kívül, userenként csak három félvér karaktert lehet kiigényelni, hiszen a Guardianokhoz hasonlóan ők is kevesen vannak. Az utóbbi kategóriához tartoznak a Titánok is, hisz ugyan külön csoport lett a számukra létrehozva, de ugyanúgy félvérek ők is.


Keresettek, canonok
Legfontosabb tudnivalóid e két karakter csoportról.

Keresett, illetve canon karakterek igénylése esetén rendkívül fontos a karakterhűség és az aktivitás. Ha azt tapasztaljuk, vagy a keresett feladó személy ír nekünk arról, hogy a partnere nem viszi jól a karaktert, vagy nem elégedett a kör gyorsaságával, abban az esetben jogunkban áll elvenni az illetőtől a karaktert, s az újra meghirdetésre kerül.  Pontosan ezért csak abban az esetben igényelj ki canon, illetve keresett karaktert, ha tudod, hogy rendszeresen tudsz lenni, és nem tűnsz el egy szó nélkül.
A keresett és canon karaktereket nem versenyeztetjük abban az esetben, ha több jelentkező van, hanem az kapja meg az adott karaktert, aki előbb elkészül, és az előtörténete megfelel minden kritériumnak. Keresett karakter esetén a hirdetést feladó véleménye is számít, először mindenkiképp vele konzultálj a keresett esetében, s ha szerinte minden rendben van, csak akkor nézzük meg mi, adminok.
Azok, akik keresett karaktert adnak fel, ne felejtsenek el írni az Adoptációs nyilvántartás, így a karakter PB-jét más nem igényelheti ki, azonban ha elfeledkeztek róla, akkor ugyanúgy igényelhető marad!
Amennyiben a hirdető nyom nélkül eltűnik és törlésre kerül a fórumról, úgy abban az esetben a keresett karakternek jogában áll meghirdetnie a hirdetője karakterét és a közös szálukat, plotukat.
Természetesen ebben az esetben kérjük, tüntessétek fel, hogy a karakter más szellemi tulajdonát képezi.


Maga a Játék
Az oldal lényege a játék. A képzelőerő szárnyalása és az érdekesebbnél érdekesebb körök megírása, olvasása. Az oldal lelke, melyért mi magunk is fáradoztunk, hogy létrejöhessen. Épp ezért oly fontos, hogy tisztán lehessen látni az azzal kapcsolatos szabályokat. Bár sokaknak remélhetőleg evidens, mi következik.

A random játék oly fajtája nem megengedett, melyben egyedül, pár nélkül indítasz kört. Az előre megszervezett menet alapkövetelmény.
Nem engedélyezett a játékon belüli karaktergyilkosság az érintett fél beleegyezése nélkül.
Nem léphetsz be egy aktív játékba az eredeti játékosfelek beleegyezése nélkül.
Korhatáros jelenet esetén az a reag kódban megjelölendő. Lehetőleg a doboz tetején helyezkedjen el. 16+ esetén nem kötelező, azonban 18+-as jelenet alatt elvárjuk.
A reag módja lehet E/1, E/3, múlt vagy jelen. Teljesen személyre van szabva.
Játékosfél irányítása nem ajánlott, s bizonyos szint után kifejezetten kerülendő. Természetesen ez mindenkinek az egyéni tűrőképessége alapján dől el, azonban ha mindenképp olyat kell írnod, ami igényelné a másik fél irányítását, feltételes módban írj, hogy aztán a partnered el tudja dönteni, hogyan reagáljon a karaktere.
Gifek, képek megjelenítése a reagban szintén nem kötelező. Teljes mértékben a felhasználóra bízzuk, hogy azt szükségesnek találja-e, vagy sem.
Mikor a karakter beszédét írjuk, ajánlott minden alkalommal a következőképpen jelölni.: - Szia. A döntés élesíti a szövegrészt, így kiemelkedhet a tartalom közül. Természetesen nem kötelező így eljárni.  
Maradjunk meg a realitás keretein belül, hiszen senki sem bír Isteni erővel. Az erőviszonyokat  szabjuk a karakterek fajaihoz. Így ügyeljünk az olyanokra, hogy ha a karaktered ember, és eltört két lába és a karja, akkor ne tudjon ugyanúgy harcolni, vagy épp menekülni, mintha semmi baja nem lenne.
Saját NJK esetén az NJK karakter nem játszható önállóan, más elfogadott normál karaktertípus alatt. Csak és kizárólag az aktuálisan aktív karakter reagjába építve vehet részt a játékban.
Csak és kizárólag a Consulatus által szabad helyszínként megjelölt játékterek aktívak újabb körök befogadására, tehát egy olyan helyszínen, ahol még folyik egy játék, és nincs ki írva, hogy "Szabad játéktér", ott nem szabad újabb körbe kezdeni. Ha az adott körbe kívánsz becsatlakozni, mindenképp az illetékes usereket kérdezd meg.
Karaktered egyszerre több helyen is megjelenthet, azonban vedd figyelembe az időintervallumot, illetve azt is, hogy egy kristályvárosbeli valószínűleg nem fog Abee-ben lenni, és vica versa. Ezen körök mennyisége a felhasználó tűrőképessége alapján dől el.
Új helyszín igénylése esetén a megfelelő topicba írva adhatod le rendelésedet. Ha magad nyitsz topicot az a reaggal együtt törlésre kerülhet. Kivétel e szabály alól a multilista, játékvezető és egyéb kreatív topic típusok, melyekben csak a saját dolgaidat rendezed. Multijaidat-, aktív köreidet vezeted és kódjaidat mented, esetleg készítesz mások részére. Továbbá az időutazó körök, ahol a múltban vagy a jövőben játszol.
A reag számláló miatt, ha a jövőben és múltban indítasz játékot, a nyitó hozzászólás még ne a reag legyen, hanem mondjuk három csillag, a rendszer ugyanis a nyitó hozzászólásokat nem számolja bele a reagokhoz.

Karantén
A fórumon, szakítva a hagyományokkal, nem Activity Check-eket tartunk, hanem havonta a tagjaink körmére nézünk - az elfogadott canon-, illetve saját karakterek hozzászólásait futjuk a rendszer kapcsán át és nézzük meg, ki mennyire volt aktív. A canon karakterektől 2 reagot, a saját karakterektől pedig minimum 1 reagot várunk el!
A rendszerről bővebben itt olvashattok: Karantén.

Jegelés
Megvan mindenkinek a lehetősége arra, hogy amennyiben előreláthatólag hosszabb ideig képtelen lesz reagot írni, mert elfoglalttá vált, vagy egyszerűen csak nincs ihlete, de nem töröltetné a karaktereit, az lefagyasztja inkább.
Ez az időintervallum canon karakterek esetében maximum fél évre terjedhet ki, a saját karakterek esetében lazábbak vagyunk, de a végletekig ott sem várunk. Minden jegelést illetően viszont, minden hónapban elvárjuk az értesítést aziránt, hogy hosszabítja-e a téli álmot az adott karaktert illetően, vagy pedig nem és ha nem, felolvasztja-e, vagy törlésre ítéli végül.

Jelenleg jegelt karakterek a fórumon:
@Demetria Dalton 2020.08.02-től
@Jasper A. Langdon 2020.08.02-től
@Maia Wilson 2020.08.02-től
@Remington Aldrick 2020.08.02-től


Admin

Consulatus
Szabályzat Giphy
Múltam darabkái :
Keresem :
Szabályzat Giphy
Az emberiség a kezdetektől küzdött kórságokkal. Talán visszavetett minket egy időre, de aztán magunkhoz tértünk. A természet gyógyítja magát, helyreállítja az egyensúlyt.
Szabályzat Giphy
Reagok száma :
1652

Szabályzat Empty
 

Szabályzat

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Enigma :: Lépteid apró nyomai :: Hírfolyam-
^
ˇ