Belépés
ismeretlen vizekre
Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
Kincset érô
világunk mosolyai
Vöröslô szempárok
bújnak meg a sötétben
Jelenleg 2 felhasználó van itt :: 0 regisztrált, 0 rejtett és 2 vendég

Nincs

A legtöbb felhasználó (17 fő) Hétf. Márc. 16, 2020 2:53 pm-kor volt itt.


Share
 

 Történelem

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down 
ÜzenetSzerző
TémanyitásTárgy: Történelem   Történelem EmptyPént. Jan. 05, 2018 1:50 pm

Már csak Történelem
de most a jövô
A kór alkotója
Világunk egy csapásra változott meg, melyért a több millióból mindössze egy okolható. A fejlődés és elvárások. Hiszen mindenki ismerheti az 51-es körzetet - tudjuk azonban vajon azt is, hogy valójában mi történik falai között?
Az 51-es körzetet 1955-ben egyetlen céllal hoztak létre - hogy egy újonnan fejlesztett, szigorúan titkos repülőgépet tesztelhessenek. A művelet ez idő alatt a "Bádog nyomtatás" fedőnevet kapta. Az U2-es gép, melyet kizárólag azért építettek, hogy a Szovjetunió fölött kémkedjen azokban az időkben, amikor a Szovjetunió első embere, Nyikita Hruscsov nyilvánosan kérkedett országa nukleáris haderejével. Az 1950-es években az Amerikai felderítőrepülők sebezhetőnek bizonyultak a Szovjet vadászgépekkel és rakétákkal szemben. Az ellenséges területen végzett felderítő repülés a hagyományos légi járművekkel túl kockázatos volt.  Ezért a "Bádog nyomtatás" művelettel azt igyekeztek elérni, hogy a Szovjet légvédelem hatótávolságán kívülre repülhessenek.
S ismerhetjük a múltat. Azonban a jövő mindig kérdéses. Talán joggal vádoljuk az 51-es körzetet a világot rengető információk elhallgatásával. Talán nem. Azonban mialatt az 51-es körzet oly hatalmas port kavar, addig valahol máshol, amiről nem is tudunk, épp az folyik, amivel egy titkosított katonai állomást vádolunk.

2010, Amerikai Egyesült Államok, Jenks, Oklahoma.

Roberth Vinham számára a jövő nem hozott túl kedvező éveket. Biológiai kutatóként az volt a munkája, hogy gyógyszereket fejlesszen. Ugyanakkor a biológiai felfegyverkezésben is tevékenykedett. Ám az utóbbit a felettesei háta mögött tette munka közben, a lehető legnagyobb titokban tartva azt.

"Mindenki kedvelte. Amikor megjelent az ebédlőben, ahhoz, hogy megigya a reggeli kávéját, talán nyolc emberen kellett átverekednie magát. Komolyan kedvelték."

Azonban a jóindulatú férfinak, aki oly közkedvelt volt, az egyetlen célja az volt, hogy a ranglétrán feljebb jutva valami hatalmasabbat alkosson.

"Igazság szerint sokat beszélt az 51-es körzetről. Senki se tudja, mi van ott igazából. Persze nyilvánosságra került néhány, a CIA által titkosítás alól felmentett dokumentum, de ki tudja, abból mi igaz. Rob magasztalta őket. Szinte már fanatikus volt."

Mit sem sejtett arról, hogy megbetegedett a saját kísérleteitől. A lassú lefolyású betegség azonban a magánéletében továbbterjedt. A feleségével Abigail Valves-szel egy gyermekük volt. Egy leány. Majd azt követő 5 évben még két gyermeket nemzett feleségével. Szerelmükből született meg elsőként Victor Vinham, majd Caroline Vinham. Mindkét gyermek egy szokatlan jellegzetességet hordozott magán. A ritkán, mindössze Rob által tapasztalt vörösen izzó szemek rendszerszerűen, több hónap után jelentkeztek. Kezdetben mindössze Victornál lelte fel ezt az érdekességet.  Ahányszor a gyermekek stressz helyzetbe kerültek, a vérüket elárasztotta az adrenalin, melynek hatására a kordában tartott betegség beszabadult a véráramba. A betegség és az adrenalin így vörösre festette a szemet. Rob így magyarázta ezt a jelenséget, ami reálisnak bizonyult tapasztalatai által. Látva teremtését, tudni akarta, mire képes, mit alkothat még.

"Jenks előtt volt egy állomásunk Libertyben. Ott folytattuk a komolyabb kísérleteinket. Azonban volt több haláleset, ami miatt úgy döntött a cég, hogy ideje lezárnia. Költöznünk kellett."

Kísérleteit priváttérre akarta vezetni, s erre épp megfelelő volt a sokak által hallott Liberty eset.

"Senki sem járt oda vissza. Úgy gondolták, legalább 30 év kell ahhoz, hogy a Liberty állomás kitisztuljon. Mindenki rettegett a vírustól, ami 10 emberrel végzett."

2014, Amerikai Egyesült Államok, Liberty, Oklahoma.

Roberth Vinham belekezdett a privát kísérleteibe. Először kisebb állatokon tesztelte vírusának béta verzióját, majd ahogy kevésnek bizonyultak, úgy következtek a nagyobb testű élőlények. Kísérleteinek a 98%-a azonnal kudarccal végződött, míg a 2%-a kezdetekben hatásosnak ígérkezett, egészen az azt követő néhány napig, amikor is teremtményei ugyanarra a sorsa jutottak, amire kísérletei túlnyomó többsége. Újabb kudarcok érték Roberth-et, amikor is egy véletlen baleset következtében Oklahoma állam vízhálózatába juttatta betegségének béta verzióját. Roberth a balesetet követő néhány percben igyekezett korrigálni hibáját, s habár azt hitte ezúttal sikerrel járt, a történtek ismét rácáfoltak a háta mögött.

"Fogalmam sem volt róla, hogy mi történik a fiammal. Soha életemben nem éltem át olyan félelmet, amikor a kiságyból egy bőgő vörös szempár nézett vissza rám."

Gyermekek születtek a fertőzéssel a kórt megelőzően. Azonban oly hatást ért el a kór szervezetükben, mint Roberth gyermekeiben. Az adrenalin hatására feltűnő vörös szemek jellegzetességnek számítottak az új fajnál. Roberth azonban mit sem tudott bűnéről. Kezdett igazi mániákussá válni, ha munkájáról volt szó. Elhanyagolta családját, és volt, hogy éjszakákat töltött azzal, hogy megtalálja meggazdagodása és hírneve kulcsát. Üzleti utakra ment, s feleségében, Abigailban egyre csak nőtt az érzés, hogy férje megcsalja őt. Így hát egy nap követte férjét egészen Libertybe, ahol is megpillantotta az ominózus telepet, ahol Roberth a kísérleteit végezte. Megvárta, míg eljön az ő pillanata, így napokkal később, férje üzleti útja alatt látogatott el újra Libertybe. Ekkor olyan rémségeknek lett szemtanúja, mit maga is alig akart elhinni.

Roberth elszántan, s megszállottan folytatta kísérleteit, s míg üzleti úton volt, ketreceiben hagyta megfertőzött lényeit. Abigail ezek közül mindössze egyikkel érintkezett. A falak közül emberi nyögések és hörgések hallatszottak. A mit sem sejtő asszony úgy gondolta, hogy a segítségére siethet. A rácsok között rostokoló férfi teli volt vörhenyes sebekkel és genny gócokkal. A szemei kezdtek kifordulni a gödreiből. Abigail rémültem igyekezett segítséget nyújtani, s hitte, hogy férje megőrült. Kinyitotta a rácsot, majd a szörnyeteg rávetette magát. Az asszony egy harapással megúszta a támadást, majd sietősen távozott a helyszínről.  Hazaérve a nővérét kérte fel, hogy vigyázzon fiatalabbik gyermekeire, míg ő átvészeli ezt a nehéz időszakot. Így egyedül legidősebb lánya maradt mellette, aki nem kedvelte nagynénjét.

Roberth hazatérve az üzleti útról aggasztó híreket hallgatott autórádióján, miszerint megmagyarázhatatlan támadások történnek a városban. Azt akarta hinni, hogy ehhez semmi köze sincs. De mikor kinyitotta otthona ajtaját, csak a vöröslő vér fogadta és legidősebb leánya holtteste. Felette pedig Abigail, aki épp úgy nézett ki, mint a kísérleteinek végeredménye. Kénytelen volt végezni az életére törő feleségével, majd riadtan a gyermekeit kereste. Victort és legkisebb leányát. Soha nem lelt rájuk. A vírus egyre csak terjedt, s mai is csak terjeng. Otthonunkból nem maradt más, mint az ember és a szörnyeteg által vívott háború végeredménye. Füstölgő romok, halottak és a szörnyetegek.


A Nowatai eset
Rob vírusa sok területet megfertőzött, ahogy a vízhálózatba jutott. A felnőtteken ritkán, de allergiás tüneteket produkált. Hiszen az ellenszer, melyet Rob a béta vírus után küldött, azt nem tudta semlegesíteni teljesen. Ám a legnagyobb veszély nem a felnőttekre, hanem a magzatokra leselkedett. S habár veszélynek nevezzük, valahol mégsem volt teljesen az.  Az Enigma Béta pedig habár sok helyre eljuthatott, azonban az elsődleges koncentrációs helye épp Nowata volt.

Nowata egy békés kis félreeső városka volt, 60 mérföldre Liberty határától. Kedves, figyelmes és vendégszerető emberek lakták. A hírek innen ki és be jóval lassabban terjedtek. Hiszen itt soha sem történt semmi. A rossz szinte elkerülte ezt a kis területet. Egészen addig a napig, míg fel nem villant az első vörös szempár egy újonnan született gyermek személyében.  Anyák és apák hallgattak rémületükben. Sokan orvosokhoz fordultak, néhányan pedig végeztek gyermekeikkel. Ekkor köszöntött be a végső, s legsötétebb korszak Nowata városára.  Ám ahogy telt az idő, úgy erősödött ez az elutasító hozzáállás. A riasztó hírek eseményei elérték Nowata városát. S mint kézzelfogható lehetőség, a vörös szeműeket okolták a mutánsok megjelenésével. Úgy tartották, hogy a gyermekek a pusztítás hírnökei. Hiszen mi mással magyaráznánk egy megmagyarázhatatlant, mint valami még inkább megmagyarázhatatlannal?

Mindössze fél év se telt el a mutánsok megjelenése óta, s a vörös szemű gyermekek szervezett gyűjtésébe kezdett a kis város. A lázítók pedig nem voltak mások, mint akik első kézből tapasztalták meg a vörös botrányt. A gyermekeket egy évek óta lezárt elmegyógyintézetbe zárták, és azokat, akik ezen gyermekeket segítették, könyörtelen módon, nyilvánosan végeztek ki. S eképpen, ahogy úgy tűnt, hogy az intézet kevésnek bizonyult a létszámhoz mérten, szórakozásból "Vörös kivégzés"-nek nevezett létszámcsökkentést tartottak a félvér gyermekek között. Természetesen szervezetten válogatták ki azokat, akik egészségesebbek, idősebbek és erősebbek a többinél. Továbbá több bonyodalmat is okoztak számukra. Nowatai esetet több személy is irányította, köztük Hank Balert, kinek gyűlölete odáig fajult, hogy saját leány gyermekét, Olivia Balert-t különféleképpen kínzott. Többek között, hiszen Olivián kívül még sok leányt s fiút is megkínzott. Olivia azonban növekedett, és erősödött, majd ahogy elérkezett a megfelelő idő, úgy elvette apja életét. A porba hullt fej tanulságnak számított ember és félvér számára is. A fiatal leány azonban lépésként használta a lázadás felé a fejet. Szervezett lázítás vette kezdetét. A gyermekek kiszabadultak, és kínzóikat tiporták földbe. A mészárlás közepére azonban újabb túlélők érkeztek.

Felszerelt férfiak álltak a bokáig érő vérben, amit a talaj szipolyozott magába. A kezükben lőfegyverekkel, az élükön egy karakán férfival. Céltudatosan érkeztek, de a tervük, miszerint felszabadítják és elviszik az összes gyermeket, kudarcba fulladt már akkor, mikor Olivia elindította a lázadást.

Hajnalra a kábult gyermekek a sárban feküdtek, s a nekik ellenálló emberek halottak voltak. Mindössze néhányan élték túl a Nowatai lázadást követő befogást. A túlélők nagyobb maréknyi félvér gyermeket fogtak be, majd szállították át Kristályvárosba. Mai napig itt élnek, s habár erős diszkriminációnak vannak kitéve, ugyanakkor fényévekkel jobb életük van, mint volt.

A túlélők közül sokan idővel vagy meghaltak, vagy más túlélőcsoportokhoz csatlakozhattak. Hiszen a félvér gyermekek tarthattak csak a Kristályvárosiakkal. A gyermekek közül pedig sokan a lázadás alatt, vagy alig néhányan még azt megelőzően is megszökhettek.


Kristályváros
Történetünk New Tulsa-ban veszi kezdetét, ahol is Jorge O'Connor, mint 3 gyermekes családapa, éjnek évadján ér haza. Családját rémségek fenyegetik. S sorsdöntő pillanat elé néz, mikor is túl kell tennie magát a sokkon, mely éri. Hiszen sose látott még hasonlót. Legsötétebb álmaiban sem képzelte, hogy valaha is valami hasonló teremtménnyel áll majd szemben. Vascsőt ragad, majd lendületes léptekkel feszül neki az ismeretlen létformának. S természetesen a pillanat végén patakokban folyik a vér. A szörnyeteg vére. S ő csak áll felette zihálva. Sose ölt még embert. Sose hitte, hogy valami hasonlót is, de valaha fog egyáltalán.

Az apa aznap éjszaka megmenekítette a családját. Csak ő maradt, a három gyermeke és a bébiszitter. Bár egy hónapot töltöttek a lakásukban, végül úgy döntött, hogy ideje tovább lépnie. Broken Arrow-ban kötött ki. Egy szomszédos városban, ahol falakat kezdett el építeni. Úgy vélte kevesebb szörnyeteg van az említett kisvárosban, így sokkalta élhetőbb A férfi elkezdett falakat építeni, majd szépen lassan, ahogy építkezett, úgy csatlakoztak hozzájuk új túlélők. Az egyik alkalommal pedig egy igen különös alak tért be hozzá. Fegyveréül egy kristályokkal ékesített bot szolgált. Mindenki bolondnak nézte, azonban a férfi bebizonyította a kristályok különlegességét. A kristály könnyűszerrel végzett egy kifejlett mutánssal.

Ezek után szervezetten kezdték el bányászni a kristályt, melynek a Khryll nevet, röviden KRC, adták. Később ebből felhúzták, s tágították falaikat. Tisztították a környező városrészeket, majd közösségük egyre terjedelmesebbé vállt. Idővel, ahogy tapasztalt, tanult túlélők csatlakoztak hozzájuk, a fejlettségi szintet is tovább tudták fejleszteni - áramellátás, vezetékes víz és szennyvízelvezetés, állattartás és termesztés. Idővel pedig gyártásba is tudtak kezdeni. S természetesen a fegyverkészítés sem maradt el. A Kristályváros az egyedüli ismert város tehát, ahol a számítógépek, mobilok már nem fölösleges kacatnak számítanak.

Társadalmuk pedig egy összetett egésszé vállt. A város rendjére polgárőrök ügyelnek. Fejlett védelmi osztagaik és tanácsuk van. A tanácsot Consulatusnak hívják, melynek élén a kancellár áll, ki jelen esetben a város alapítója, Jorge O'connor. Körülötte pedig 8 konzul, kik a 6 körzetért, az orvoslásért és a védelemért felelősek.A lázadás
A világ formálódik és folyamatosan változik. Azonban a legnagyobb változás akkor érte, mikor elszabadult a kór. A sötétség egyszeriben szakított szét családokat, és falt fel rokonokat, barátokat. Attól a pillanattól kezdve csak mi és a lelkiismeretünk, az értékrendünk maradtunk. Azonban volt, aki útja során ezeket is elvesztette. Hiszen már oly távol jártunk attól a kortól, mikor mindennapinak számított az "Ölni és életben maradni" filozófia. Azonban most az események szebbik oldalán állva, kísérhetjük végig Nathan Cotter-t, mikor is túlélőtársaival megalapította a kór elterjedését követően 15 évvel később Wyndham Tulsa-t. Hogy miért épp ezt a nevet kapta a közösség? Miért épp Tulsaiak? A csoport nagyobb része Tulsa városában élt, még a történtek előtt.
Békés kis közösség voltak, s természetesen csoport orientálódásuk tartotta életben őket. Azonban voltak, akik nem nézték jó szemmel azt, ami a túlélőcsoportban folyik. Emeljük ki a legnagyobb hangját, Wells-t. A fiatal férfi még a kór elterjedése előtt született hét évvel. Az akkor 25 éves férfi legnagyobb szívfájdalma a félvérek eltűrése volt. Bár erősek, de mint régen, úgy ő is a sokaság véleményét osztotta. Hiszen hogy lehetne megbízni egy olyan lényben, aminek a szervezetében folyamatosan jelen van a kór? S habár fertőzést sosem okoztak, azonban Wells tartott a magas vérmérsékletüktől. Hogy egyszer majd ők söprik ki Wyndham Tulsából az embereket.

"Tán itt fogunk állni és várni, míg elsöpörnek minket? Végignézzük, ahogy lemészárolnak minket? Ahogy belülről rágnak szét minket, akár a férgek? Nem értenek máshoz, csak is a pusztításhoz! Kiszámíthatatlan szörnyetegek! Mitől többek ők azoktól a mutánsoktól, amik eltarolták a világot? Ugyanolyan kiszámíthatatlanok!"

Eszméit öccse gyűlölete táplálta a leginkább. Jim Creek a háborút megelőző időkben született. Azonban bátyával ellentétben félvérként jött a világra. Habár anyjukat nem a kór végezte ki, de Wells az öcsét hibáztatta szüleik elvesztése miatt. Ugyan anyjuk a szülésbe halt bele, apjuk pedig öngyilkos lett a kór elterjedését követően. Wells azonban tudta apjuk elvesztésének valódi okát. A szeretett feleség elvesztése. A félvér fiú. A romba dőlt világ.  Jim és Wells szoros kapcsolata tán örökre megromlott.

"Badarság! Wyndham biztonságos! Ezt a biztonságot pedig nem mások tartják fent, mint a félvérek! De hisz miért is győzködnélek, Wells. Hiszen a békét hírből sem ismered. A saját fivéred iránt is csak a gyűlölet az egyetlen érzés, amit táplálsz!"

Nathan kiállt a békéért és a félvérekért. Habár ő is jól tudta, hogy sokak csak egy hangra vártak, hogy hasonlóképp, mint Wells, kifejezhessék nemtetszésüket a közösség rendszere iránt. Wyndham alapítója azonban hamar megjárta szavaival, hiszen alig néhány perc elteltével kivégezték Wells lázadói.

S hogy miképp történhetett meg ez az egész? Mi volt az ok, amiért Wells lett a lázadók hangja, s későbbi vezetője? Ez egy korábbi történetünkhöz vezethető vissza. Roberth Vinham.

Wells más okot is talált a távozásra. Hiszen, mint sokakat, úgy őt is elutasította Kristályváros néhány évvel azelőtt. Elvégre ki ne akarna a múlt városában élni, ahol a legnagyobb problémája is az lehet, hogy be kell venni a napi vitaminokat és a el kell járnia dolgozni? Wells is ezt akarta magának, azonban kényszerítették a távozásra. Az alamizsna pedig még inkább szemet szúrt a férfinak.

"A múlt városa mindannyiunkat elutasít. Ők békében  élnek, míg mi fetrengünk a sárban és esszük a maradékaikat. Széles vigyorral kell fogadnunk az alamizsnát. De ellenségem ellensége a barátom. S ha félvérek kellenek a győztes csatához... Hát nem félek kockáztatni! A túlélésért!"

Wells és csapata számára más ok is mérvadónak számított, mikor is a férfi elmesélte lázadóinak a Rob által kapott ajánlatot. Hiszen a történteket megelőzően Wells sokat találkozott egy veszettel. Ez a veszett csábította el, majd tett neki ajánlatot, s ígérte neki Rob nevében a múlt városát.

Akkor éjszaka koccintottak, s felélték Wyndham minden tartalékát. Mulatságuk azonban másnap hajnalban véget ért, mikor is küszöbükön jelent meg maga Roberth Vinham. S habár Vinham legendája igaz volt, sokak ezt csak az erejében vélték felfedezni. Elvégre az összes félvér közül a legerősebbik állt szemtől szembe velük. Mind egy szempillantás alatt holtan végezte volna, ha Rob így akarta volna. Azonban Rob a lázadók támogatását kívánta magáénak tudni.

"Készen állnak? Mr Creek..."

Wells és a húsz fő körüli csapata még aznap hajnalban távoztak Wyndhamből, hogy Rob-ot követve az Abee nevezetű közösséghez társuljanak, ahol is már akkor 30 lázadó volt, kik korábban csatlakoztak már a viszonylag új keletű lázadáshoz. Jelenleg együtt forralják tervüket, hogy megdöntsék Kristályváros uralmát, s bevegyék területeiket.

A lázadók kiválása óta vezető nélkül maradtak a Tulsaiak, s ez sokáig nem is változott. Winona Johnsont mindenki tisztelte és kedvelte, s elvei tökéletesen megfeleltek Tulsa szabályainak, így ő volt az, akire főnökkként tekintettek emberek, habár hivatalos vezetővé soha nem vált. Három hónappal ezelőtt azonban egy idegenekből álló csoport jelent meg Tulsa kapuinál. Azt állították, hogy békés szándékkal érkeztek, hoztak élelmet, fegyvereket, és hogy segíteni szeretnének az ittenieknek. Winonában egyből feltámadt a gyanú, és pár napig nem is engedték be őket, amíg tanácskoztak, hogy mit tegyenek velük. Végül, mivel nem mutattak ellenséges szándékot, beengedték őket. Egy hónap az idegenek bizonyításával és a Tulsaiak bizalmának elnyerésével telt. Segítettek megemelni a börtön életszínvonalát, harcolni tanították az embereket, új lakóterületeket alakítottak ki, amellyel végül lassan, de biztosan mindenkit megnyertek maguknak. Arról persze továbbra sem mondtak semmit, hogy honnan jöttek, ám egyértelmű volt, hogy nem Kristályvárosból.
A második hónapban megkezdődtek a tárgyalások, hogy ki legyen az új Tulsa vezetője, hiszen nem folytatódhatott tovább ez a vezető nélküli állapot. Néhányan Nicholas Wardot, az idegenek vezetőjét akarta, néhányan Winona Johnsont, néhányan pedig akkor érezték volna biztonságban magukat, ha mindketten együtt vezettek volna. Végül Winona visszalépett, mert soha nem vágyott erre a pozícióra, s így Nicholas Ward lett Wyndham Tulsa új vezetője. Winona, s még néhányan azonban továbbra is kételkednek az idegenek szándékaiban, s úgy sejtik, hogy nem pusztán jószándékból jöttek. Valamit akarnak, a kérdés csak az, hogy mit?

Admin

Consulatus
Történelem Giphy
Múltam darabkái :
Keresem :
Történelem Giphy
Az emberiség a kezdetektől küzdött kórságokkal. Talán visszavetett minket egy időre, de aztán magunkhoz tértünk. A természet gyógyítja magát, helyreállítja az egyensúlyt.
Történelem Giphy
Reagok száma :
1652

Történelem Empty
 

Történelem

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Enigma :: Lépteid apró nyomai :: Tudásunk könyvtára-
^
ˇ