Belépés
ismeretlen vizekre
Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
Kincset érô
világunk mosolyai
Vöröslô szempárok
bújnak meg a sötétben
Jelenleg 1 felhasználó van itt :: 0 regisztrált, 0 rejtett és 1 vendég

Nincs

A legtöbb felhasználó (17 fő) Hétf. Márc. 16, 2020 2:53 pm-kor volt itt.


Share
 

 Bestiárium

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down 
ÜzenetSzerző
TémanyitásTárgy: Bestiárium   Bestiárium EmptyVas. Jan. 14, 2018 4:14 pm

A
"A" szintbe azon mutánsok tartoznak, melyek a teljesen kifejlett példányok lehető legerősebbek táborát gyarapítják. A mutálódási szint ezen foka oly valószínűtlen, hogy mindössze hírből ismerni néhányat. Túlélők és kisebb, primitívebb településeken mindössze mesékből hallani róluk. Létezésük nem kizárt, ám ha volt alkalma bárkinek is találkozni egy ilyen lénnyel, majdhogynem biztos, hogy nem élte túl. Minden mesében egy mindentlátó, agresszív ragadozóként írják le őket.

KRC anyaggal érintkező bőrfelületük képtelen a gyors regenerációra, így tartós sebesülés marad az élőlényen.

Regeneráció: Rendkívűl gyors
Nehézségi fok: ❙ ❙ ❙ ❙ ❙
Mérgezési szint: Rendkívül magas
KRC érzékenység: Magas
Kizárólag KRC készítmények képesek a leterítésükhöz.
Alábbiak rendelkeznek különleges képességgel.
Minden A szintű mutánsból egy létezik.


A szintű bestiákat vagy Guardianok birtokolnak, vagy kalandban fellelhetőek. Azon A szintű szörnyek, melyek nem tartoznak Guardianhoz, kizárólag a Mesélő által irányíthatóak.

Wendigo
Mesék szólnak egy hat méter magas szörnyetegről. Teste, akár a medvéé, de lábai mind patákban végződnek, s fejét éles aggancsok díszítik. A láp szörnyetegeként mesélnek róla, és a legkevésbé sem barátságosan írják le.

"Bűzös láp alacsonyan vonagló, sűrű ködében hatalmas patákon lépked. Éles agyarai közül véres nyál csordogál. Üres tekintete mindent lát, mégis vak. A köd bújtat, de vigyázz, védelemnek hitt biztonság helyett halált nyújt."

A monda szerint méreg párolog bőre alól, amit magába iszik az általa közkedvelt magas páratartalmú levegő. Táplálékául szolgál minden nagyobb vad. Vastag bőre által nem képes megsebezni a közönséges penge, lőfegyver vagy bomba. Szaporodni nem képes, azonban megélheti akár a 60 emberi évet is. Gyenge látása által leginkább a hallására hagyatkozik, mellyel a legkisebb neszt is képes meghallani egy km-es távolságból. Kezdetben lassú mozgású, azonban rövid távon képes akár a 80 km/h-ra is. Erős, tömör izomzata révén nem képes hirtelen kanyarodásra, azonban nem okoz gondot számára a fák kitörése. Érzékeny az erős fényre, és nehezen viseli a KRC füstbombát.
Képessége: Állandó mérgező gázfelhőt tart fenn környezetében.


Viralus
A 20 méter testhosszat is meghaladó Viralusnak elnevezett Varánuszra emlékeztető hatalmas lény kedveli a meleg, színekben gazdag helyeket. Átlagosan fehérlő pikkelyei nem épp a beolvadását hivatottak szolgálni. Politikája inkább a félelemkeltés, majd szükség esetén menekülés. Méretéből adódóan hatalmas erővel rendelkezik, azonban annál lustább. Halálos mérgével teríti le áldozatát, majd mérföldeken át képes követni azt, hogy a harcképtelen áldozatát minden további erőfeszítés nélkül elfogyaszthassa. Nem tűnhet túl veszélyesnek, azonban halálos mérge és szívóssága okán mégis az A szint alsó határát súrolja. Nem beszélve róla, hogy ha kellően felbőszítik, gyorsasága és nagysága révén fa nem marad állva, cipő nem marad lábon. Emberre felettébb veszélyes, különösképp ha tojásait védelmezi. Önmegtermékenyítésre képes, ezáltal kétneműként tojással szaporodik. Évente mindössze egy utódot képes felnevelni, mégis 60 tojást rak le. A fennmaradó átlagosan 59 tojás génhibái révén néhány hetesen elhal.
Képessége: Kaméleon szerű színváltás, környezetébe való beolvadás.


Invis
Enigma 1 méter magas pókja a lehető legutálatusabb mutánsai. Otthonokul a pókerdő szolgál, melyet teljes egészen bevettek. E térség feltehetően 200 póknak nyújthat otthont. A történetekből hallott Invis úgy 20 éve tűnt fel a pókerdőben. A hatalmas máretű pók feltételehetően nőstény és történetesen a királynő. Azonban kétes létezése okán e mesét mindössze bohókás történetnek tartják egy szerencsétlenűl járt túlélő által. Valószínű, hogy az áldozat pók méreg hatása alatt állva képzelhette, hogy az őt megtámadó pók közel 10 méter magas. A kérdés azonban továbbra is fennáll: valóban létezik Invis?
Képessége: Savas, ragacsos hálót köp áldozatára.


Lilim
A Lilim rendelkezik talán a legérdekesebb sajátosságokkal. Bár küllemre akár egy leopárd, izmos és testes, azonban annál jóval sokoldalúbb. Elsősorban véres hússal táplálkozik, azonban igencsak kedveli a halat, s meglepő módon az epret is. Fürge, azonban lusta típus, aki szereti másokkal elvégeztetni a piszkos munkát. Játékos, így leköti bármi, amiben némi érdekességet és kihívást talál.
Rider gazdája:[/i] Aislinn
Képessége: Lilim képes féreglyukat nyitni néhány másodperc erejéig egy olyan területre, ahol rálátása van. Ez látatlanban nem működik, hiszen a vaknak tűnő lila szempárnak szüksége van képbeli megerősítésre a célja irányába. Enélkül képtelen féreglyuk nyitására. A féreglyukból való kilépést követően a lyuk helyén egy feketelyuk szerű objektum marad, mely magához vonzva a környezetében lévő tárgyakat és élőlényeket molekulákra bontja. Ez három másodpercig tart, majd amint letelik, az úgynevezett feketelyuk felrobban. A robbanás nagy durranás keretében hagy maga mögött egy kisebb krátert. Ereje akár egy kis hatótávú gránáté.


Dragolisco
Bőre akár az acél, egyszerűen képtelenség megsebezni a három méter magasságot elérő Wyvernt. Bár képes tüzet okádni, fogai és karmai épp elegendő fenyegetésnek számítanak egy védtelen emberre nézve. Ezen felül súlya sem elhanyagolható, hiszen bármit is akar leteríteni, csak egyszer ül rá egy élőlényre. Képes a levegőbe emelni súlyának akár kétszeresét is, azonban hosszú távon maximum két embert tud szálítani.
Rider gazdája: Garrick
Képessége: Bőrfelülete kemény, KRC fegyverekkel is alig sebezhető. Ezen túl képes a tűzokádásra, melyet maximum kétszer képes egy nap elsütni, de a tűz jóval forróbb a megszokottnál. Elérheti akár a 1600°C-t is.


Freybug
A mutáns farkas, a tudással megáldottak laborjának teremtménye. Rendellenes mérete, akár egy lóé. A vörösen izzó szempár bárkiben megfagyasztja a vért. Markáns, erőteljes kiállása agresszív és fenyegető. Riderének hátasként is tökéletesen alkalmazható.
Rider gazdája: Caspien
Képessége: Freybug, a halál ómenje elsősorban az alfa képességével rendelkezik. Képes más ragadozók összehívására, s maga mellé való állítására. A képesség hatása visszavonsáig áll fenn, illetve 3 óra lejártáig. Ezen felül Freybug képes megdermeszteni maga körül a levegőt, így 5 méteres körzetében minuszokra esik a levegő és befagy minden. Ez áldozatának lassításában segíti őt és Riderét.


Corax
Első ránézésre úgy fest mint bármilyen más normális varjú. Mérete nem különbözik, ahogy viselkedése sem sokban eltérő. Azonban borotvaéles tollaival képes bárkit megsebezni. Erős csőrei, mintha csak acélból volnának, képesek a masszívabb akadályokat is betörni. Elsősorban dögökkel táplálkozik, s kizárólag hússal.
Rider gazdája: Idalia
Képessége: Testét légneművé alakítja, mely egy fekete gombolygó füstre hasonlíthat. Képes bármilyen résen áthatolni. A füst formát egyedül KRC fegyverek képesek megsebezni. Képességei éjszaka erősebbek és tartósabbak. A napfény legyengíti, azonban megölésére képtelen.


Culebra
A hófehér mutáns kígyó, mely képes bárkit és bármit szolgájává tenni. Két méter hosszú, s fajtájához képest jóval gyorsabban képes mozogni. Elsődleges fegyvere mérge, azonban erős, izomzatban gazdag testfelépítése lehetővé teszi számára, hogy áldozata köré tekeredve csontokat törjön és fojtson. Feje közepétől egészen farka végéig mérgezett tüskék sorakoznak fel egy vonalban. Ezek a tüskék alkalmasak védekezésre és támadásra egyaránt.
Rider gazdája: Naya
Képessége: Mérge által képes áldozatát irányítása alá vonni, mely történhet harapás útján, vagy mérgezett tüskéi által is. A szerencsétlen delikvens bár tárgyilagos parancsot nem kap, azonban szüntelen és fáradatlan követi Culebrát. Amennyiben úgy érzi veszélybe kerül "gazdája", minden további nélkül támad.  


Shoden
A hat pár szemmel rendelkező lényünk sakál és farkas keverékének eredménye. Látása rendkívül éles, s ezáltal a legnagyobb sötétben is tökéletesen tájékozódik. Bár törékeny, azonban oly fürge, hogy szinte lehetetlen érinteni. Hús iránti étvágya hatalmas, így napi szinten több kg húst is képes elfogyasztani. Fegyvere fogaiban és karmaiban rejlik, melyek bár törékeny gazdával rendelkeznek, annál jóval erősebbek és élesek akár a borotva. Csonton úgy hatol át, mint kés a vajon.
Rider gazdája: Ferris
Képessége: Egyszerre egy pár szemet tart nyitva, azonban ahogy egyre több párt nyit fel, úgy növekedik sebessége és vérszomja is. Ahhoz, hogy minél több szemet kinyithasson, rengeteg táplálékra van szüksége, melyek energiát adnak a gyorsasághoz. Az utolsó pár szem fokozott veszélyt jelenthet Riderére, hiszen vérszomja oly módon elhatalmasodik felette, hogy szinte megszűnik az iránta érzett lojalitása.

Admin

Consulatus
Bestiárium Giphy
Múltam darabkái :
Keresem :
Bestiárium Giphy
Az emberiség a kezdetektől küzdött kórságokkal. Talán visszavetett minket egy időre, de aztán magunkhoz tértünk. A természet gyógyítja magát, helyreállítja az egyensúlyt.
Bestiárium Giphy
Reagok száma :
1652

Bestiárium Empty
TémanyitásTárgy: Re: Bestiárium   Bestiárium EmptyVas. Márc. 15, 2020 8:31 pm

B
"B" szintbe azon mutánsok tartoznak, melyek a teljesen kifejlett példányok erősebb táborát gyarapítják. Jellemzően nehéz kifogni rajtuk. Legtöbbjük ragadozókból, dögevőkből fejlődött ki, azonban előfordulhatnak kivételek. Szaporodásra általában mind képes, azonban alacsony a termékenységi szintjük. Magas mutálódási arányuk révén KRC-re fokozottan érzékenyek, azonban mezei fegyverekkel is nagyon nehezen el lehet bánni velük.

KRC anyaggal érintkező bőrfelületük képtelen a gyors regenerációra, így tartós sebesülés marad az élőlényen. Mezei fegyverrel ezen hatás rendkívül nehezen elérhető.

Regeneráció: Fokozottan gyors
Nehézségi fok: ❙ ❙ ❙ ❙
Mérgezési szintük: Magas
KRC érzékenység: Magas
Erősen ajánlott a KRC készítmények használata.
Rendkívül nehezen mezei fegyverekkel leteríthető.
Alábbiak nem rendelkeznek különleges képességgel.Raptor
Enigma Raptorainak fejlődési előzményei ismeretlenek, s bár sokakan asszociálhatnak Raptorként rájuk, mégis érdekes módon szelidíthető hüllők. Jellemzően falkában vadásznak és hangokkal kommunikálnak egymás között. Kedvelik az erdős, magas füves területeket. Lesből támadnak és bosszantó gyorsaságukkal pillanatok alatt képesek utolérni a tőlük fél méterrel alacsonyabb embert. Negyed évente 5 tojást raknak, melyekből egy éli meg a felnőtt kort. Általában a kifejlődést megelőzően társaik, vagy más nagyobb ragadozók ejtik el őket. Alacsony termékenységi szintjük révén tirkán találkozni velük, de ha mégis összefutnánk egyel, biztosak lehetünk benne hogy több is van a közvetlen környezetében. Érdemes minél magasabbra mászni, hisz a mászásra képtelenek, azonban képesek megugrani saját magasságukat is.


Kô kutya
A barlangi kutya legfőbb táplálék forrása növényevők. Falkában élnek és falkában vadásznak. Legelterjedtebb lelőhelyük mélyebb barlangok vagy a város sötét területei, mint példáúl metróalagutak. Nem kedvelik a nedves, vizes területeket, így magára az úszásra is nehezen veszik rá magukat szükség esetén. Gyorsaságuk megyegyezik egy normál farkaséval. Emberre természetesen fokozottan veszélyesek, és kemény, kőszerű bőrük miatt nehezen teríthetők le. Azonban KRC penge úgy hasít át bőrén, mint kés a vajon. 


Földikutya
A Földikutya a vakond mutálódott formája, mely jellemzően hegyek között, alagútrendszerekben éli le életét. Képes a kétlábra való emelkedésre, s hosszú, éles karmai révén a mászás sem okoz számára sok gondot. Emberre alapvetően nem jelent veszélyt, hisz kisebb rágcsálókon él, azonban a legkisebb provokáció hatására, miáltal territórikus állat, nem habozik támadni. Rövidtávon gyors, azonban hamar elfárad.
Városi formája a kelletlenebb vendég, hiszen nagyobb vadakhoz szokott, így valamivel gyorsabb és tapasztaltabb hegyi rokonától.
Mivel a faj mindkét formájában kishíján vak, így főképp éjszakai állat, továbbá hallása és szaglása jóval erősebb. Hasznos tudni, hogy nem kedveli az erős szagokat, így frappáns ellenszer ellene az Erdei kutyaszömörcsög. Persze nem ajánlott magadra kenni, hiszen ha a Földikutyától meg is szabadulsz, a Sidina nevezetű mutáns már igencsak kedveli.


Sidina
Megkopaszodott kutyafaj két lábra emelkedett formája, mely hosszú, lógó karokkal, és rogyasztott lábakkal rendelkezik, s felemelkedve közel két méter magas. Bár éjszakai lényként kezdi életét, látásának fojamatos erősödése lehetetővé teszi számára, hogy a B szint legsikeresebb vadászává válljon. Nem jelent számára gondot se ember, se más nagyobb állat. Azonban gyenge csontjai és izmai által hosszútávon hamar kifárasztható. Legfőbb fegyvere hosszú karmokban végződő ujjai, mellyel elsősorban a fojtogatás vált fegyverévé. Hátsó lábaival képes áldozata lefogására, miközben kiszorítja torkából az életet. Gyenge fogazata által kényszerűlt mindenevésre. Leggyakoribb áldozatai kisebb ragadozók, rágcsálók és kedvenc csemegéje az Erdei kutyaszömörcsög nevezetű gombafajta. E gomba faj olyan bűzös, hogy gyakran messziről ki lehet szagolni egy Sidinat.


Vámpír
A már jól ismert Vámpír kifejezés esetünkben egy ádáz vadászt, a vérszopó denevér mutálódott alakját takarja. Apró éles fogaival nem csak harapásra, de tépésre is specializálódott. Többnyire falkában vadászik, hiszen bár bosszantóan ragaszkodó, és nehezen lerázható a maga 20 kg-os súlyával, nem képes egy nagyobb vadat leteríteni egyedül. Ám ez emberre nem igaz, hiszen hosszú karmakban végződő hártyás szárnyaival körül ölelve csócsálhatja meg bármely pontját, melyet elér. Továbbá bevett szokása a semmiből megjelenni, majd lábaival felkapva elemelni a talajról, több esetben több méteres zuhanást okozva ezzel áldozata számára. Nem buta, ha enni akar, ám nem is túl okos, hisz könnyen belesétál bármilyen csapdába többször is.

Admin

Consulatus
Bestiárium Giphy
Múltam darabkái :
Keresem :
Bestiárium Giphy
Az emberiség a kezdetektől küzdött kórságokkal. Talán visszavetett minket egy időre, de aztán magunkhoz tértünk. A természet gyógyítja magát, helyreállítja az egyensúlyt.
Bestiárium Giphy
Reagok száma :
1652

Bestiárium Empty
TémanyitásTárgy: Re: Bestiárium   Bestiárium EmptyVas. Márc. 15, 2020 8:31 pm

C
A C szintbe azon mutánsok tartoznak, melyek az átlagtól erősebbek, számuk nem túl kimagasló, ember számára azonban annál bosszantóbbak. Mutálódási szintjük alacsonyabb, azonban megesnek ez alól kivételek. Egyedszámuk kimagasló. Emberre nem minden esetben veszélyesek.


KRC anyaggal érintkező bőrfelületük képtelen a gyors regenerációra, így tartós sebesülés marad az élőlényen. Mezei fegyverrel ezen hatás viszonylag nehezen elérhető.

Regeneráció: Magas
Nehézségi fok: ❙ ❙ ❙
Mérgezési szintük: Alacsony
KRC érzékenység: Közepes
Erősen ajánlott a KRC készítmények használata.
Nehezen mezei fegyverekkel leteríthető.
Alábbiak nem rendelkeznek különleges képességgel.Ratog
A maga 150 cm-es testhosszával a Ratog korunk egyik legelterjetebb kártevője. Jellemzően éjszakai életmódot él. Gyakran felelhető sötét, ember által érintetlen, vagy ritkán járt területeken. Mindenevőként boldogan eléldegél bármilyen tájon, s szívóssága okán nem jelent gondot a szélsőséges időjárás sem. Mellső lábai sokoldalúsága igen hasznos az életbenmaradásához. Futásra, mászásra, támaszra, táplálkozásra használják, ám a harcban is elengedhetetlennek bizonyulhat. Többnyire kolóniákban élnek, vagy kisebb csoportokban.  Alapvetően visszahúzódó, ám könnyedén fel lehet bosszantani. Provokáció, vagy éhség hatására kellemetlen ellenfél lehet egy ember számára is.  


Ravager
Az Abeei hátasok. A korábban macskából kifejlődő, kis híján ló méretű ragadozó sebessége is a patás hátaséhoz hasonlítható. Zsenge szőrzet borítja testüket, mancsaik pedig 50 cm-es, vastag karmokban végződnek. Hatalmas, pofájukból kilógó agyaraik a hús tépéséhez alkalmazkodtak. Nagy, hegyesedő füleik által kiváló hallással rendelkeznek. Többnyire nagyobb falkában élnek. Azonban a fogságban nevelkedett példányok feltétel nélkül hűségesek gazdáikhoz. Ezek a gazdák kizárólag Titánok lehetnek, kiket Rob megajándékozott a szörnyek irányításával. A természetben azonban bárhol fellelhetőek. Jellemzően este portyáznak, nappal a tűző napon sütkéreznek.


Hyadon
E faj azon kevesek közé tartozik, melyre a vírus oly módon volt hatással, hogy harminc év alatt képes volt plusz egy szempárt növeszteni. Mérete akár egy kutyáé, testfelépítése pedig egy hiénáéhoz hasonlítható. Főképp dögevőnek számít, azonban kissebb emlősöket, magára hagyott kicsinyeket, elgyengült egyedeket előszerettel vadászik le. Minden esetben falkában él és vadászik. Otthonául síkabb területek szolgálnak, azonban mindenhol képes otthonosan érezni magát. Alapvetően nem támad, azonban ha túl közel merészkedsz, hamar magadénak tudhatsz majd néhány harapást és egy hatalmas problémát, egy felbosszantott falka képében.  


Pavagon
A közel egy méter magasra is felnyúló, felegyenesedett egyed nem túl barátságok élőlény. Bár alapvetően zöldség, gyümölcs és egyéb rovarok szolgálnak táplálékául, a territórikus gyíkmadarat könnyen felbosszanthatja egy hívatlan vendég. A legnagyobb kár, amit tud okozni egy emberben, a 3 méteres szárnyfesztávolságával okozott hírtelen meglepetés, és néhány csípés, karmolás.
Többnyire kényelmes, tágas, magaslati területeken - felhőkarcolók, emeletes házak - lelhető fel fészke, melyet ágakból és sárból készít. Egy fészekbe összesen 3 Pavagon fészkel, melyek közül mindössze egy a nőstény, miáltal fajukban kimagasló a hímek aránya. Egy nőstély egyszerre 1 tojást rak, minden hónapban. Tojása pedig tökéletes gyógyszer megfázásra, sebek felületi kezelésére és nem utolsó sorban finom, mérete okán több fő számára is laktató.  


Skagg
Bosszantó törékeny éjszakai vadász, melynek legnagyobb ellenfe a fény és a tűz. Általában 10 fős falkában vadászik. Mérete egy közepes kutyáéhoz hasonlítható. Táplálékai lehetnek nagyobb növényevők, kisebb ragadozók, vagy madarak. Mozgékony, ám ugrásban, mászásban aligha kiemelkedő versenyző. Hangja akár a Hyadoné, így gyakran összetéveszthetők egymással. Ezt a Skagg veszély esetén riasztóként is alkalmazza, melynek hatására sok, a Hyadontól tartó, ám rá veszélyt jelentő ragadozó elinal. Bár a skagg rendkívűl mozgékony, vékony fogaival alig képes a hús tépésére, így éles fogaival áldozatait kivérezteti.


Troll
Az egyetlen olyan emberi mutáns, aki képes egy kezdetleges kommunikációra. Ezt sokan azzal magyarázzák, hogy az átváltozott személy egykoron félvér lehetett. Azonban a helyes válasz egy bizonyos gomba fajta, amely képes elnyomni a mutánsok számára a vírus okozta, úgynevezett primitív valót. Persze nem elhagyható a tény sem, hogy maradt még néhány ép agysejt. Minden Troll szaporodó képes, és bár sokan közülük rosszindulatúak az őket érő támadások miatt, akad néhány, ami túl tohonya ahhoz, hogy egy embernek ártson. A beszélni képtelen troll fajta bizonyos szimbiózisban él fegyverével, melyet vérlegyeknek hívnak. Ez a légy magas mennyiségben hordozza a kórt, így csak néhány csípés és az áldozat máris megfertőződött. Alapvetően kábulást, eszméletvesztést okozhatnak a csípések. A troll elterelésként használja a legyeket, melyek furcsa módon kommunikatívak a trollal. A szimbiózis lényege az állandó élelem, a troll esetében az éberség, melyet a legyek nyújtanak.
Nem minden troll rendelkezik legyekkel. Akadnak olyanok, melyek már alacsonyabbak 3 méteres rokonuktól, de sokkal hatékonyabbak bármivel szemben. Ezek az eszköz használó trollok. Az a típus, ami képes a tagoló beszédre és a primitív eszközkészítésre. Életmintául használják a túlélőket, és akár a papagáj, hamar megtanulják másoktól a szavakat. Bár ezeknek nem minden esetben értik a jelentését. Többnyire erdőségek barlangjaiban, vagy metróalagutakban, esetleg elhagyatott városokban élnek. Örömmel elcsócsálnak bármit. Jellegzetes kedvencük a sárgadinnye és egyéb más dinnye vagy tök félék.

Admin

Consulatus
Bestiárium Giphy
Múltam darabkái :
Keresem :
Bestiárium Giphy
Az emberiség a kezdetektől küzdött kórságokkal. Talán visszavetett minket egy időre, de aztán magunkhoz tértünk. A természet gyógyítja magát, helyreállítja az egyensúlyt.
Bestiárium Giphy
Reagok száma :
1652

Bestiárium Empty
TémanyitásTárgy: Re: Bestiárium   Bestiárium EmptyVas. Márc. 15, 2020 8:31 pm

D
"D" szintbe azon mutánsok tartoznak, melyek a teljesen kifejlett példányok átlag táborát gyarapítják. Mutálódási szintjük alacsony, KRC eszközökre való reakciójuk elenyésző. Jellemzően nem sok erőfeszítést igényel kifogni rajtuk. Számuk kimagasló. Tipikus fejlődési forrásaik lehetnek kisebb ragadozók, dögevők, mindenevők és növényevők is. Passzív-agresszív magatartásuk révén a túlélésre törekednek, azonban akad ez alól néhány kivétel is, melyeknek nincs szüksége noszogatásra, ha egy cseppet is fenyegetve érzi magát.

KRC anyaggal érintkező bőrfelületük ugyan olyan reakcióval rendelkezik, mint bármely más fegyver által sebesülve.

Regeneráció: Normál
Nehézségi fok: ❙ ❙
Mérgezési szintük: Rendkívül alacsony
KRC érzékenység: Alacsony
Nem szükséges KRC fegyver a megölésükhöz.
Alábbiak nem rendelkeznek különleges képességgel. Kivéve: DenevérFeather
A tollas gyík, melynek mellső lábain, farkán, fején és gerincén színes tollak ékeskednek. E élőlény kisebb falkákban vadászik és él. Hossza 100cm. Talán a leggyorsabb mutáns, melyet ismerhetünk. A kis gyík ugyanis riasztó gyorsasággal jut el egyik pontból a másikba. Képes hatalmas ugrásokra, falmászásra és tollai által siklásra is. Táplálékul alapvetően a dögöket fogyasztja el, azonban szükség esetén nagyobb élőlényekre, így emberre is támadhat. Lelőhelyük a fás, több emeletes nagyvárosi területek. Délben a legaktívabbak.


Sachal
A sakálból kifejlődött, ma ismert Sachal Enigma kisebb ragadozói közé tartozik. Táplálékul szolgálhatnak kisebb növényevők és rácsálók. Jellemzően magányos élőlény, aki egy életre választ párt. Élőhelyéül odúk, csatornacsövek és egyéb szűkebb menedékek szolgálnak. Óvatos vadászként elkerüli az ember által lakott területeket, vagy nagyobb ragadozók territóriumait. Emberre szinte semmilyen esetben nem veszélyes.


Orhida
A "D" szint egyetlen oly ragadozóját képviseli, mely képes magas szintű mérgezésre. Apró kígyóként gyáva élőlény, így csak lesből képes sebzést ejteni áldozatán. Erre tökéletes álcája a feje mögött és fején elhelyezkedő Orhidea mintájú és színű hártyái. Kisebb élőlényre mérge nagy eséllyel halált okozhat. Emberre mérge ám nem halálos, azonban kezdetben szédülést, hányingert, késöbb ájulást, ezt követően paranoiát, agresszivitást okoz. Guardianra KRC kezelések révén hatástalan, ám Silahk számára részegedés tünetei jelentkeznek. Többnyire nedvesebb, párásabb területeken felelhető. Nőstény példánya egyszerre 30 tojást is képes lerakni, melyet elsősorban harapása során más élőlényekbe helyez. A tojások kikelésékor az áldozat minden esetben meghal.


Nurusz
Szőrös majomféle, mely elsősorban dús lombozatú fákon található meg. Élelméül elsősorban gyümölcsök szolgálnak, ám nem veti meg a magvakat sem. Védtelen élőlény, mely a kelleténél jóval barátságosabb és kiváncsibb. Emberre-, sem más élőlényre nem jelent veszélyt. A tápláléklánc alján helyezkedik el.


Shova
Nyúl fajta egy pár plusz lábbal, egy vidra testével és egy macska lelkületével. S ha a lelkület nem volna elég, még nyávog is. Fogai, bár nem tűnnek túl élesnek, ám képesek átharapni akár az emberi csontot is. Azonban nem kell tartanunk a Shovatól, hiszen táplálékául elsősorban kisebb rágcsálók szolgálnak. Előszeretettel szeret kitúrni más kisebb élőlényeket odújából, és elfogyasztani utódjaikat. Kegyetlen kis jószág, azonban háziasítható és barátságos, hálás társsá tud vállni. Vadon élő példánya emberre semmilyen esetben nem veszélyes.


York
Apró, megtermett nyúl méretű szőrtelen kis lény. Okosak, ám annál barátságtalanabbak. Veszélyt emberre nem jelent, hiszen táplálékául elsősorban halfélék szolgálnak, ám provokálás esetén nem haboznak támadni. Elsősorban tavak, folyók környékén fellelhetőek. Húsuk meglepően finom, azonban nagy mennyiségben hasmenést okozhat. Többnyire kolóniákban élnek. Menedékül saras odvak, csatornacsövek, kisebb lyukak szolgálnak.


Denevér
A korunkbeli denevér, a már jó ismert gyümölcsevő denevérfaj, az Indiai repülőkutya egy alfaja. Nappal napos területen sütkérezik, éjszaka távolról észrevehető zölden foszforeszkáló hártyás szárnyairól. Előszeretettel fogyaszt bogyós terméseket, édesebbnél édesebb gyümölcsöket, de a "húsosabb" rovarokat sem veti meg. Emberre kis mértékben veszélyes,  hiszen, ha kellően megrémítjük, oly erős hanghullámokat képes kibocsájtani, mely akár fél órára is összezavarhatja az elmét. Képességének hatósugara 50 méter, mely tölcsér alakban terül el.


Krom
Soron következő lényünkről képtelenség megállapítani, hogy valójában mi is lehetett eredetileg. Jelenleg a Dog kutya fajta magasságával azonos, hátsó lábaira állva akár az egy métert is elérheti. Ezek aránytalanul hosszúak a mellsőkhöz képest. Futás közben a fenekét felnyomja, de még a kényelmetlennek tűnő póz ellenére is képes meghaladni a 90km/h-t. Ehhez azonban motivációra van szüksége. Legyen az akár a korgó gyomra, vagy épp életének tétje.
A kis, kerek fej és hosszú farok talán az egy méter hosszúságot is eléri. Piros szemük már önmagában is kellőképp ijesztő, de ezen túl a jellemző fehér szőrzet is félelmetessé teszi ezt a lényt. Mint az éjszaka lényei vesznek részt az ökoszisztémában. S ahogy a nap első sugarai elérik a földet, e lény úgy iszkol vissza víz körüli, nyirkos fészkébe. Az érzékeny szemek ugyanis az éjszakai életmódhoz szoktak.
Egy fészekben akár 15 lény is élhet, hiszen e faj csoportokban él. Habár kis tűszerű fogazata nem nagytestű élőlények levadászásához alkalmazkodott, egységben az erő, így fokozott veszélyt jelenthetnek egy emberre is.


Foxit
E alfajunk macskaként élhette korábbi életét, azonban a fertőzés következtében egy nagyobb kutya méretét vette fel. Az éjszakai látása vált a fegyverévé. Vastag szőrcsomók sorakoznak feje búbján, végig gerincét követve. Azonban e lény további része teljesen kopasz. Szemei üvegesek, teljesen elfehéredtek, s a napra igen érzékenyek, így éjszakai lény. Napközben sötét, nyirkos helyeken bujdokol. Mellső lábaikon, mancsaik hosszas karmokban végződnek, melyek ásásra alkalmasak és a préda lefogására. Táplálékul szolgálhat számukra kisebb állatok, vagy dögök. Ha többen is vannak, akkor egy embert is megtámadhatnak. Négyes csoportokban, kisebb falkákban élik le életüket.

Admin

Consulatus
Bestiárium Giphy
Múltam darabkái :
Keresem :
Bestiárium Giphy
Az emberiség a kezdetektől küzdött kórságokkal. Talán visszavetett minket egy időre, de aztán magunkhoz tértünk. A természet gyógyítja magát, helyreállítja az egyensúlyt.
Bestiárium Giphy
Reagok száma :
1652

Bestiárium Empty
TémanyitásTárgy: Re: Bestiárium   Bestiárium Empty

Ajánlott tartalomBestiárium Empty
 

Bestiárium

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Enigma :: Lépteid apró nyomai :: Tudásunk könyvtára-
^
ˇ