Belépés
ismeretlen vizekre
Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!
Kincset érô
világunk mosolyai
Vöröslô szempárok
bújnak meg a sötétben
Jelenleg 1 felhasználó van itt :: 0 regisztrált, 0 rejtett és 1 vendég

Nincs

A legtöbb felhasználó (17 fő) Hétf. Márc. 16, 2020 2:53 pm-kor volt itt.


Share
 

 Útikalauz

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down 
ÜzenetSzerző
TémanyitásTárgy: Útikalauz   Útikalauz EmptyVas. Márc. 15, 2020 8:33 pm

Útikalauz
Enigma-disease
Alapjaink
Üdvözöllek kedves vendég! Biztosan zavartan üllsz a monitor fényében, és próbálod kitalálni hol is kezdj neki a történettel való ismerkedésnek. Elolvastad a főoldalon gyors ismertetőnket, történetünkről mégsem árult el eleget, hogy elindulhass a karaktered kigondolásának útján. Szóval mit szólnál ahhoz, ha adnék neked egy útikalauzt Enigma világába? Van kedved hozzá? Nos, akkor vágjunk is bele. De készülj fel, rengeteg mesélni valóm van!

Lehetsz városok- Kristályváros, Abee -, vagy nagyobb túlélő csoportok- Atlantisz, Wyndham Tulsa, A Horda - tagja. Azonban ha nem vársz el nagy kalibert, túlélhetsz a természetben saját túlélő csoportot alapítva, esetleg lehetsz olyan testvériség tagja is, akik kötetlennek tűnnek a nagyvilágban. De ha többre vágysz, de mégse olyan sokra, lehetsz egy titokzatos faj képviselője is.  

Enigmában a jó küzd a gonosznak beállított mesterséges létformával vagy egy valós gonosszal, az emberrel. Kinek a túlélés, kinek a napi feladatai, s van, hogy önmaga a legnagyobb kihívás. Kristályváros tudatlanul áll a mindennapjai elé, miközben a hódító Abee mindent megtesz a színfalak mögött, hogy bevegye a falait. Tulsa a saját társaik árulásának utóhatásaival küzd, miközben Atlantiszban elhatalmasodik a belviszály. A fellegekben pedig egy ismeretlen város figyeli a történéseket, miközben mindent megtesz azért, hogy rendet tegyen a világban.

Összesen két fő, négy kisebb és két mini szállal rendelkezünk, melyek zöméhez tartozik egy nagyobb helyszín. Hogy mi a frásznak ennyi? Miért bonyolítjuk túl? Ugye rengeteg szerepjáték létezik, megannyi stílussal és irányzattal. Enigma politikája a változatosság és a lehetőségek kibővítése és a kaland műfaj kiemelése. Épp ezért jelenleg is tart egy új fő szál bevezetése. Azonban ha csak nyugalomra vágysz, van lehetőség egy átlagos életre is. Vegyük is számba a lehetőségeket


Nagyobb szálaink
Kristályváros - Egy fejlett város, ahol kidolgoztak olyan eszközöket, melyek képesek volták fenntartani a modernitás által jól megszokott kényelmi funkciókat. Civilizált közeg, ahol lehetőség van egy átlagos életre. Azonban védelmét az egyedül itt fellelhető felturbózott katonák - Guardianok - biztosítják, kikhez társul egy a betegség által megfertőzött mutáns, értelmes ember -Kristályvárosban Silahnak nevezik őket, amúgy a világ félvérként ismeri ezt a fajt -, hatalmas erővel és sok lehetőséggel. Persze a védelmen hatalmasat dob az egyedül itt található fal, ami egy a szörnyek által gyűlölt kristály elegyéből készült.

Abee - A gyáregységet befoglaló csoportot Roberth Vinham alapította, aki amúgy a vírust is kifejlesztette. Félvér gyerekeket gyárt, akik jóval erősebbek egy normális félvérnél, őket Titánoknak nevezik. Gusztustalan hely ez egy sima túlélőnek, hiszen vagy cserkész - ember - vagy, akik ellátják éhbérért cserébe a rangilag fentebb elhelyezkedőket (Titánok, Tulsai banditák, félvérek) vagy félvér/Titán/Tulsai bandita, akik Roberth sakkfigurái. Amúgy kész nyomor egy sima túlélőnek, de legalább nem kell rettegni attól, hogy este elkap valami mutáns. Itt elsősorban az alap szál Roberth Vinham irányításával Kristályváros bevétele. Persze erről a szándékról Kristályváros mit sem tud. Arról se, hogy egyáltalán létezik Abee. Bizonyos szempontból Abee Enigma főgonosza.


Kisebb szálaink
Atlantisz - Kevésbé fejlett város Kristályváros alatt. Területei metróalagutak és a csatornarendszer. Kihasználják a Kristályvárost körülvevő falat, aminek a sugárzása távol tartja a mutánsokat. Itt lehetőséged van testvériségekbe lépni. Vannak, akik Atlantiszt alapították és fenntartják békéjét - - Nameless testvériség -, és akiknek - Tartarosz gyermekei - már kevésbé tetszik, hogy a föld alatt kell élniük. Állandóan viszálykodnak egymással, aminek persze az ide bejutó túlélők isszák meg a levét.

Wyndham Tulsa - Egy börtönt bevevő túlélő csoport, akik kicsit nagyobbra nőttek, mint 10 fő. Kialakítottak egy békés rendszert a mindennapi túléléshez. Vadásznak, termesztenek és gyűjtögetnek. Békések és a légynek se ártanának, viszont vigyáznak a sajátjaikra és bizonytalanok az idegenekkel szemben. Néhány éve megölték a vezetőjüket, így ideje már vezető nélkül maradtak. Sok tagjuk vált ki Roberth Vinhamet követve, hogy banditaként valami nagyobb részesei lehessenek. Ezt követően Winona Johnson volt az, aki egyfajta ki nem mondott vezetővé lépett át. Egy csoport idegen megjelenésével, akiket Nicholas Ward vezetett, ez megváltozott. Közös megegyezés alapján a férfi átvette Tulsa vezetését, habár Winona is még mindig háttérből figyeli az eseményeket, és kész lépéseket tenni, ha azt látja, az idegenek rosszban sántikálnak.

Aureus - Jóval kevesebb választékkal rendelkezik, de annyival több a titkolózás körülötte. Aki megjelenik körülötte, azonnal kiiktatják. Igazából egy létesítmény áll a központjában, amit a játékban még ismeretlen civilizált túlélő csoport vett be. Valamit találtak bent, ami vonzza a mutánsokat és emberre is hatalmas veszélyt jelent megfelelő védőfelszerelés nélkül. Tehát kutatások színtere ez, ahol katonák és olyan mesterséges emberek - Rider - vannak, akik saját mutánssal rendelkeznek. Összesen 6 van belőlük, hiszen hatalmas erővel rendelkeznek és potenciális veszélyforrást jelenthetnek megfelelő elővigyázatosság nélkül. Nem hiába korlátozzák őket annyira teremtőik. De kik a teremtők? Ha Ridernek állsz megismerhetsz egy rejtett történetet. De psszt! Ne add tovább!

Nightmare testvériség - Aurum, egy még be nem vezetett főszál egy darabjának alkotói. A fekete köpenyes, csuklyás alakok egy számukra is ismeretlen ember parancsát követve járják a világot és nesztelenül vadásszák le megadott célpontjaikat. Ebből élnek. Borítékolt célpontjuk fejét elviszik Chapel of Darkness-be, ahol megkapják fizetségüket. Sose térhetnek haza, ha pedig kiöregednének, harcban kell elesniük. Sosincs kiszállás, csak a halál által.


Mini szálaink
Nowatai eset - Még a vírus kezdetekor a tudatlan emberek kegyetlenségének voltak áldozatai félvér gyerekek. Kínzások és bántalmazások. Végül az idősebb félvérek fellázadtak Olivia Balert vezetésével az éhezés és a bántalmazás ellen, mely során sok ártatlan és kevésbé ártatlan ember is meghalt. Nagyjából 20 félvér gyermek vett részt a lázadásban, akik közül sokukat Kristályváros fogadott be, azonban vannak, akik Abeeben kötöttek ki, vagy a természet nyújt számukra otthont.  Ezt az esetet viszont sem félvér, sem ember nem heverte ki azóta sem teljesen..

Túlélők a természetben - Erre nem találsz leírást, hiszen alapvető lehetőség, hogy saját csoportot alapíts vagy egyszerűen magad éld túl, anélkül, hogy bárki vagy bármi irányítsa életed.


Leírásaink és mesélnivalóink
Oldalunk enyhén szólva nem szűkölködik leírásban és olvasnivalóban, melyek közül vannak kötelező körök és érdeklődés esetén fenntartott irományok. Az érdekességnek számító információk nem feltétlen szükségesek a játékosok világképének kialakításához. Ezeket akár ki is lehet hagyni, ha úgy érezné bárki is, hogy már lassacskán kifolyik a szeme (amit teljességgel meg is értünk). Nos vegyük is sorra információ jellegű topicjaink fontosságát.

Első és legfontosabb olvasnivalóink egyike az Enigma Disease elnevezésű topic. Itt megismerkedhetsz a világgal, s hogy miképp hatott rá a vírus. Ezt követi a Csoportok elnevezésű topic, ahol fellelheted játszható "fajainkat".
Amint nagyjából megformálódott benned Enigma világa, és megismerted mivé is válhatsz benne, nem árt, ha megismered főbb civilizált városait, táborait, és helyszíneit. A Látkép topicban informálódhatsz róla, ahol minden játszható és leírást igénylő területünkről részletes ismertetőt kaphatsz.
Megvannak a városok is. Kezd kialakulni benned egy kép, hova akarsz tartozni és milyen fajba, vagy ha nem, ezen a rangok segíthetnek, ahol elolvashatod "fajainkon" belül milyen lehetőségekkel kecsegtet Enigma.
Oké most már lehet tényleg meg van mi, hol és ki akarsz lenni. De még valami hiányzik. Mi is lehet az... Oh megvan! Hogyan és mihez viszonyítva írd meg az előtörténetedet. Nos erre itt van az Idővonal, ahol idősorrendbe állítva pillanthatod át a világ történéseit.

Aktualitástól függően fontos leírásunk: A Bestiárium, ami leginkább játékok folyamán nyújthat segítséget szörnyekhez. Összesen 20 olyan szörnyről találhatsz leírás, melyekkel szabadon rendelkezhetsz.
Az Akadémia azoknak nyújthat segítséget, akik Kristályvárost választották városukul és szeretnék az iskolai képzéseket is beleszőni történetükbe.

Kiegészítő információk közé tartozik a Történelem, ahol többek között megismerheted Roberth Vinhamt, mint a világjárvány okozójának történetét. Továbbá olvashatsz a Nowatai esetről, mint a kór egyik fekete foltjáról; Kristályváros kialakulásáról; és végül a Tulsai lázadásról. Ezek mind csak abban az esetben fontosak, ha a választott Canonod vagy előtörténeted közvetlen összefügg a jövőt alakító múlt eseményeivel.


Admin

Consulatus
Útikalauz Giphy
Múltam darabkái :
Keresem :
Útikalauz Giphy
Az emberiség a kezdetektől küzdött kórságokkal. Talán visszavetett minket egy időre, de aztán magunkhoz tértünk. A természet gyógyítja magát, helyreállítja az egyensúlyt.
Útikalauz Giphy
Reagok száma :
1652

Útikalauz Empty
 

Útikalauz

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Enigma :: Lépteid apró nyomai :: Tudásunk könyvtára-
^
ˇ